Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εξαπατήθηκαν 102 άνεργοι σε παράνομο γραφείο ευρέσεως εργασίας

Ακόμη ένα παράνομο γραφείο ευρέσεως εργασίας που εκμεταλλευόταν την ανάγκη των ανέργων για απασχόληση αποκάλυψε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

“Εγκέφαλος” της εταιρείας που λειτουργούσε το γραφείο φέρεται ότι είναι ένας 59χρονος υπήκοος Τυνησίας, ο οποίος κατηγορείται πως εξαπάτησε συνολικά τουλάχιστον 102 άτομα, αποκομίζοντας 62.000 ευρώ.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Ασφαλώς και η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη στο μάτι του κυκλώνα. Είναι βέβαιον ότι έχει σοβαρά δομικά και άλλα προβλήματα. Πλην όμως, βρίσκεται σε φάση που μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της –και αυτό κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος δεν το θέλουν…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Κάνε ένα παιδί να γελάσει

Χαμόγελα, πολλή αγάπη, παιχνίδια και παραμύθια στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, που νοσηλεύονται σε κλινικές της Θεσσαλονίκης, θα μοιράσουν απλόχερα οι εθελοντές της ομάδας “Ας μη μείνουμε στα λόγια”.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Το κράτος θα «κυνηγά» τους τσαμπατζήδες των διοδίων

Στην ευθύνη του ελληνικού δημοσίου θα παραμείνει η δίωξη όσων δεν πληρώνουν διόδια στην Εγνατία οδό από το 2017 ακόμη και εάν ο αυτοκινητόδρομος θα έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη επενδυτή.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Θεσσαλονίκη: Έργα ζωγραφικής Σέρβων μαθητών στο Βαφοπούλειο

Τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη σκληρή πλευρά της ζωής, τον πόλεμο, αποτύπωσαν σε έργα ζωγραφικής μαθητές δημοτικών σχολείων της Σερβίας, οι οποίοι, με την αφοπλιστική ειλικρίνεια που διακρίνει την παιδική ηλικία, τονίζουν τη σημασία διαφύλαξης της ειρήνης.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από Μαυρούδα

Τους υποψήφιους συμβούλους από την Μαυρούδα, ανακοινώνει ο συνδυασμός «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος από τη Μαυρούδα είναι η Άννα Βασιλειάδου, αντιδήμαρχος δήμου Βόλβης και πρώην δήμαρχος Αρέθουσας.

Κλείνει τμήμα της Εγνατίας για δύο εβδομάδες

Παρακάμψεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί που θα κινηθούν επί της Εγνατίας Οδού τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς κλείνει τμήμα της λόγω εργασιών για σύνδεση με άλλο αυτοκινητόδρομου

Αποσωληνώθηκε η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από το βαρελότο

Αποσωληνώθηκε σήμερα η 51χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, μετά τον τραυματισμό της από αυτοσχέδιο βεγγαλικό το βράδυ της Ανάστασης, στη Σαντορίνη.

Τους υποψήφιους του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές παρουσίασε ο Γ. Καρατζαφέρης

Τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματός του παρουσίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

«Δεύτερη  ευκαιρία για ζωή», σε  βρέφος 45 ημερών , το οποίο έπασχε από σπάνια καρδιοπάθεια, έδωσε - χωρίς χειρουργείο- πρωτοποριακή επεμβατική μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Την επεμβατική  μέθοδο πραγματοποίησε Ελληνίδα πρωτοπόρος  παιδοκαρδιολόγος, αποδεικνύοντας πως η ιατρική στην Ελλάδα  είναι εφάμιλλη των  ανεπτυγμένων χωρών.

Η πραγματική προσφορά της Σαμπιχά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο αποκλεισμού – ξωπετάγματος από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της ακτιβίστριας μουσουλμάνας Ρομά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, γνωστή για την προσφορά της στους Έλληνες Ρομά της Θράκης που εκπροσωπεί, πρόσφερε και μια σημαντική υπηρεσία στην Ελλάδα που αγαπά κι’ ας την πληγώνει.

Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου

Η ασπιρίνη, εκτός από την καταπολέμηση των πονοκεφάλων και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά, έχει άλλη μια ικανότητα: να μειώνει σημαντικά (έως 50%) τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, αρκεί κάποιος να διαθέτει ένα συγκεκριμένο γονίδιο.

Ζάμπλουτοι έκαναν αίτηση για το 500αρικο! Σκαφάτοι, άνθρωποι με τεράστια ακίνητη περιουσία και τεράστιες καταθέσεις επιχείρησαν να πάρουν... βοήθημα!

- Απίστευτα στοιχεία εντόπισαν οι έλεγχοι για όσους ήθελαν να πάρουν το 500αρικο
- Ζήτησε βοήθημα οικογένεια με εισόδημα 90.000 και ακίνητα 2,7 εκατομμυρίων ευρώ
- Ήθελαν βοήθημα αλλά μόνο από καταθέσεις έπαιρναν 50.000 ευρώ το χρόνο
- Ένα ζευγάρι ζήτησε βοήθημα ενώ δηλώνει σκάφος 10 μέτρων αξίας 230.000 ευρώΤελικά ο Έλληνας... δεν παίζεται! Η φιλαργυρία ορισμένων ξεπερνάει και τα όρια της... αρρώστιας! Μόνο με ιατρικούς όρους θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτά που είδαν οι ελεγκτές με αφορμή τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης

Νεκρός ανασύρθηκε 74χρονος στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης που έπεσε, σε πηγάδι που βρίσκεται κοντά στις αποθήκες του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής. Για την ανάσυρσή του χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

"Πράσινο φως" για τις 14.000 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο - Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

- Πώς θα κατανεμηθούν οι προσλήψεις στα υπουργεία
- Οι 13.583 αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα και οι 582 τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
- Καμία πρόσληψη στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης
- Αναλυτικά ο "χάρτης" της κυβέρνησης