Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Θερμοκήπια στον Άρη έως το 2020

Πρόκειται για το πρόγραμμα MPX (Mars Plant Experiment) το οποίο θα εξετάσει κατά πόσο γήινη μορφή ζωής μπορεί να διαχειριστεί την έλλειψη βαρύτητας και τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας του Άρη.

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη; Το Κέντρο Ερευνών Ames των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να μη δίνει απάντηση στο ερώτημα, προτείνει ωστόσο της αποστολή γήινης ζωής στον «κόκκινο πλανήτη». 

ΠΥΛΑΙΑ Εντολές για κατεδάφιση στα ναυπηγεία

Πιο κοντά στο λουκέτο φέρνουν τις επιχειρήσεις των ναυπηγείων Θεσσαλονίκης τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που επέδωσε στους ιδιοκτήτες η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η υπηρεσία ζητά από τους επιχειρηματίες εντός 30 ημερών «να κατεδαφίσουν, να άρουν και να απομακρύνουν αυθαίρετες κατασκευές» που έχουν στον αιγιαλό. Εάν δεν γίνει καμία τέτοια ενέργεια, με το πέρας της προθεσμίας η απομάκρυνση θα γίνει από συνεργεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και η δαπάνη θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Το “κούρεμα” έγινε θηλιά στο λαιμό μικροομολογιούχου

Θηλιά στον λαιμό μικροομολογιούχου από τη Θεσσαλονίκη έγιναν οι αποφάσεις του “κουρέματος” αλλά και χρέη που είχε ο ίδιος από δάνεια.


Του Κώστα Καντούρη

Ο 57χρονος αυτοκτόνησε κοντά στο εξοχικό του στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, υλοποιώντας τη σκέψη που διατύπωνε εδώ και καιρό στην οικογένειά του.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ Νέες θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς

Νέες θεραπευτικές επιλογές, χωρίς ωστόσο να ξεφύγουν οριστικά από τις ενέσεις, θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους οι διαβητικοί.
Πρόκειται για δύο θεραπείες που αφορούν τον διαβήτη τύπου 2 και συγκεκριμένα για ένα νέο είδος ορμονικού ερεθίσματος και για μία καινούργια κατηγορία φαρμάκων, τα οποία πρόσφατα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη και σύντομα θα κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα.

Πανελλαδική διάκριση ποιότητας του δήμου Βόλβης


Επτά «Γαλάζιες Σημαίες» απέσπασαν οι παραλίες του δήμου Βόλβης, τοποθετώντας τον στην 4η θέση σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα


Μια ακόμα διάκριση για το δήμο Βόλβης, αποτελεί η βράβευση με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», επτά οργανωμένων ακτών του.  Πρόκειται για τις παραλίες  Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Βρασνά και Σερραϊκή ακτή (Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου) και Σταυρός Ανατολική, Σταυρός Κεντρική και Σταυρός Δυτική (Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας), οι οποίες διακρίθηκαν για την καθαριότητα, την οργάνωση, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αρχισε η Σύνοδος των υπουργών Μεταφορών στο Ζάππειο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, άρχισαν οι εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Μεταφορών στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρικό θέμα την Οδική Ασφάλεια.

Κωνσταντινούπολη: Διαρρήκτες ζήτησαν συγγνώμη και επέστρεψαν τα κλοπιμαία

Κλέφτες στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι είχαν διαρρήξει το διαμέρισμα μιας ανάπηρης γυναίκας, επέστρεψαν τη λεία τους στην ιδιοκτήτρια αφήνοντάς της ένα σημείωμα στο οποίο της ζητούσαν συγγνώμη, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Βίντεο: Πέταξε τα παιδιά της από τον 4ο όροφο για να σωθούν από τις φλόγες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου

Η 36χρονη Mila Aksakova, κάτοικος της κωμόπολης Energetic στη Ρωσική Δημοκρατία του Baskkortostan, είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε και απέκοψε κάθε οδό διαφυγής.

Τραγικό τέλος για 23χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία Ρόδου από τον τραγικό θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Καρακόνερου, στις 7 σήμερα το πρωί.

Πρόσθεση ποσοστών: Μαθαίνοντας την πρώτη πράξη της αριθμητικής


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τελευταίο που θα περίμεναν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτήν την γεμάτη κρίσιμες εξελίξεις σε όλα τα πεδία – κυρίως σ’ αυτά της Οικονομίας και της Γεωπολιτικής – εποχή, είναι να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθούν το πολιτικό σύστημα να… μαθαίνει την πρώτη πράξη της αριθμητικής: Την… πρόσθεση!

Και κυρίως, την πρόσθεση πιθανολογούμενων εκλογικών ποσοστών!

ΠΩΣ Η ΒΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Βαρύ για τα ΜΜΕ και την ελευθερία τους το τίμημα της αναβίωσης των εθνικισμών και της συνακόλουθης βίας στην Ευρώπη

του Νιλς Μούϊζνιεκς*

Το να είσαι δημοσιογράφος σήμερα απαιτεί πολύ θάρρος. Στους τελευταίους 12 μήνες, εκατοντάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κάμεραμεν σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, απήχθηκαν, απειλήθηκαν ή μηνύθηκαν στον κόσμο. Η Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση: ανησυχητικές πρακτικές διαβρώνουν την ελευθερία του Τύπου και εδώ. Πρέπει να τις αναστρέψουμε. 

Αυστραλία: Αποσύρονται τζιν με καρκινογόνες ουσίες

Περισσότερα από 50.000 είδη ρουχισμού και λευκά είδη ανακαλεί η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Myer, μετά τον εντοπισμό στο ύφασμα καρκινογόνου βαφής.

Η αζωτούχος αυτή βαφή μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ικανών να απορροφηθούν από το δέρμα, ενώ εκτιμάται πως ο κίνδυνος εντείνεται με την παρατεταμένη δερματική επαφή.

Νέα φρίκη στη Μαριούπολη: Επίθεση με δηλητηριώδη αέρια!

Πανικός για μια ακόμα φορά επικράτησε στην Μαριούπολη της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης οι φιλορώσοι αντάρτες προχώρησαν στην ανακατάληψη του δημαρχείου της πόλης. Ο ουκρανικός στρατός απάντησε, κάνοντας χρήση δηλητηριωδών αερίων με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Επιχείρηση διάσωσης καθηγήτριας και μαθητή που τραυματίστηκαν στον Ολυμπο

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την παροχή πρώτων βοηθειών σε μια καθηγήτρια και έναν μαθητή λυκείου που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στον Όλυμπο.

450 ως 600 ευρώ το μήνα σε ανέργους – Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους μπαίνουν μπροστά με στόχο την πρόσληψη από ιδιωτικές επιχειρήσεις 35.000 ατόμων. Το σχέδιο προβλέπει επιδότηση από 450 ευρώ ως και 600 ευρώ το μήνα

Ουσιαστικά πρόκειται για επιδότηση του μισθού του εργαζόμενου αρκεί αυτός να προέρχεται από τις τάξεις των ανέργων. Ειδικότερα τα τέσσερα προγράματα είναι:

Επιβίωσε πέφτοντας από 1.500 μέτρα και με κλειστό αλεξίπτωτο

Ένας υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας του Περούεπέζησε μιας πτώσης από ύψος 1.500 μέτρων και πλέον, στην περιοχή Αρεκίπα (νότιο Περού), όταν το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε κατά τη διάρκειας μιας εκπαιδευτικής πτώσης.«Ήταν θέλημα Θεού το ότι επέζησε, κάναμε όλες τις ιατρικές εξετάσεις και δεν έχει υποστεί κανένα κάταγμα, είναι θαύμα που ζει», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Γκιγιέρμο Πατσέκο στα επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης Αρεκίπα, ο οποίος εξέτασε τον στρατιωτικό.