Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΠΟΝΤΙΟΙ Δεν τα βρήκαν για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ποντιακών σωματείων για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαΐου εκδηλώσεις στην πλατεία θα γίνουν μόνο από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Βουλγαρία: Ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στους δρόμους της Σόφιας

Ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, το οποίο κινείται με τη βοήθεια υπερπυκνωτών, έκανε την Παρασκευή την εμφάνισή του στους δρόμους της Σόφιας, πραγματοποιώντας, σε πρώτη φάση, δοκιμαστικά δρομολόγια.

Οι υπερπυκνωτές δίνουν τη δυνατότητα στο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τα "συμβατικά" τρόλεϊ, να καλύπτει "εφάπαξ" διαδρομή είκοσι χιλιομέτρων και έπειτα από φόρτιση μερικών λεπτών να αναχωρεί για την επόμενη.

Πως ψηφίζω - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές


Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαϊου.Σταυροί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αριθμός περιφερειακών συμβούλων

Για τους Δήμους με ενιαία εκλογική περιφέρεια και στους οποίους δεν συνιστώνται δημοτικές ή τοπικές κοινότητες, το ψηφοδέλτιο θα αναφέρει ότι θα μπαίνουν μέχρι τρεις σταυροί προτίμησης δημοτικών συμβούλων.

Συρία: Τουλάχιστον 13 νεκροί στο Χαλέπι


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη ρίψη ρουκετών από τους σύρους εξεγερμένους εναντίον μιας συνοικίας του Χαλεπιού η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του στρατού της Συρίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μεγάλα έργα και τουρισμός ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας – Δημιουργείται Κέντρο Θαλασσοθεραπείας στα Νέα Βρασνά


Το συγκροτημένο σχέδιο για τη δημιουργία προϋποθέσεων για νέες θέσεις εργασίας παρουσίασε από τα Νέα Βρασνά, ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, το οποίο στηρίζεται στην αύξηση του τουρισμού, στην ενίσχυση του αγροτών και στην κατασκευή μεγάλων έργων.

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκόλλησης φορτηγού πλοίου που προσάραξε στα Νέα Μουδανιά


Με τη συνδρομή ρυμουλκού που κατέφθασε από τη Θεσσαλονίκησυνεχίστηκαν το πρωί οι προσπάθειες αποκόλλησης...του φορτηγού πλοίου που μεταφέρει πάνω από 2.000 τόνους λίπασμα και προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού των Νέων Μουδανιών.

Περιμετρικά του σημείου της προσάραξης έχουν στηθεί πλωτά φράγματα, ενώ ομάδα δυτών βούτηξε -νωρίτερα- στον βυθό της θάλασσας για την επιθεώρηση των υφάλων.

Το πρώτο “πράσινο” νησί στην Ευρώπη με αιολικά και αντλησιοταμίευση “ασανσέρ”


Το Ελ Ιέρο -το μικρότερο νησί στο σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων τα οποία ανήκουν στην Ισπανία και βρίσκονται στα ανοικτά των βορειοαφρικανικών ακτών- πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα προς ένα “πράσινο” ενεργειακό μέλλον.

Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "Χρυσής Αυγής" στην Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου
Την Παρασκευή 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο Capsis (Μοναστηρίου 18) στις 19:30 στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Β. Ελλάδα.

Εκτός από Βενεζουέλα, θα γίνουμε και… Ουκρανία!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δυσκολεύεται κανείς να αντιληφθεί με όρους λογικής τους λόγους για τους οποίους – εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπου διεκδικεί το αξίωμα του προέδρου – ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί τη Ρωσία, λίγες μόλις ημέρες μετά τα δημοψηφίσματα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και ενώ διαρκεί η φοβερή αιματοχυσία και αδελφοκτόνα σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Πνίγηκαν Σερβία-Βοσνία από τις βροχές


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις πλημμύρες
Μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων 120 χρόνων αντιμετωπίζει η Σερβία και η Βοσνία, όπου αρκετές περιοχές της έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύγκρουση επιβατικών πλοίων στη Δραπετσώνα

Προσέκρουσε ελαφρά, το μεσημέρι της Πέμπτης το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «PRINCESS T» σημαίας Παναμά κατά τη διάρκεια χειρισμών μεθόρμισης του, με το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ», στο νέο μώλο Δραπετσώνας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Σαμαράς: 550.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2018

«Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.