Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προσλήψεις 10.000 ανέργων νέων και επιδοτήσεις για έναρξη επιχείρησης

Ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που επιδοτούνται για την πρόσληψη τους από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Συγκέντρωση βοήθειας για πλημμυροπαθείς Σερβίας

Πρωτοβουλία του δήμου Βόλβης για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας

Έπειτα από σχετική επικοινωνία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα με τις διπλωματικές αρχές της Σερβίας στη χώρα μας, ο δήμος Βόλβης αρχίζει εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της χώρας με την οποία μας συνδέονται άρρηκτοι δεσμοί.

Bloomberg: Λάδι, μέλι και αυγοτάραχο μπορούν να σώσουν την Ελλάδα

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων -που περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά και φυτικά έλαια- αυξήθηκαν 3,5% σε αξία το 2013.


Την εκτίμηση ότι εάν οι παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων «ακούσουν» τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και προωθήσουν με ορθότερο τρόπο προϊόντα όπως λάδι, μέλι και αυγοτάραχο, η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από την κρίση, εκφράζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Σερβία: 30.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους

Έίκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι.

Το Κέντρο για την Ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι πολίτες δηλώνουν τα στοιχεία των συγγενών και φίλων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις πλημμύρες.

Λογαριασμός-ασπίδα στις κατασχέσεις καταθέσεων

ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ 1.500 ΕΥΡΩ

Προστασία από κατασχέσεις θα παρέχει ένας ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για κάθε οφειλέτη έως του ποσού των 1.500 ευρώ.

Άντε, με το καλό και υποστηρικτής των μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσα αποκαλύφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από τους Financial Times και τον Αμερικανό πρώην υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, δεν αποδεικνύουν μόνο σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις (τον Νοέμβριο του 2011, όταν ο Γ. Παπανδρέου, αφού είχε υπογράψει τη συμφωνία της 26ης – 27ης Οκτωβρίου, μετά τις ακυρώσεις των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου και μετά από ολονυκτία στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε την πρωτιά στις εκλογές, οπότε και με απόλυτη μυστικότητα σχεδιάστηκε το περίφημο «Σχέδιο Ζ»), ότι η χώρα βρέθηκε μια ανάσα πριν από την απόλυτη καταστροφή.

Φθηνές διακοπές και σε 180.000 δικαιούχους του ΟΓΑ

Μετά τους εργαζόμενους και τους ανέργους , 180.000 δικαιούχοι του ΟΓΑ θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές από τον Κοινωνικό Τουρισμό του Οργανισμού για το 2014. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της «Αγροτικής Εστίας» που θα ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης προβλέπεται επιδότηση διακοπών για 115.000 αγρότες, ιαματικός τουρισμός για 15.000 και εκδρομές για άλλους 50.000. Ακόμη το πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

Μεξικό: Τραγικό τέλος για ταυρομάχο

Τραγικό τέλος βρήκε ένας ταυρομάχος στο Μεξικό, όταν ένας ταύρος τον τρύπησε σε μία αρτηρία στον δεξί του μηρό, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή στην αρένα ταυρομαχίας στην πόλη Σεϊμπαπλάγια, στην πολιτεία Καμπέτσε. Ο 27χρονος Εντουάρντο ντελ Βίλαρ διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Reforma.

Πέθανε η ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρώην αντιπρύτανης Α.Τσατσάκου

Πέθανε τη Δευτέρα η ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Αθανασία Τσατσάκου, η οποία είχε διατελέσει αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του ίδιου Ιδρύματος.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με αφορμή τον θάνατό της, εξέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο –μεταξύ άλλων- τονίζουν: