Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ…!

Την Κυριακή 25 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να αναδείξουν τους Έλληνες ευρωβουλευτές που για την προσεχή πενταετία θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο κορυφαίο ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό όργανο.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Παλιοί και νέοι στα δημοτικά συμβούλια

Έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και νέα πρόσωπα που λαμβάνουν για πρώτη φορά μέρος σε εκλογικές διαδικασίες, φαίνεται να αναδεικνύονται στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες καταγραφές.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών

Ο ουκρανικός στρατός υπέστη σήμερα τις βαρύτερες απώλειές του από την έναρξη της επιχείρησης για την ανάκτηση του ελέγχου των ανατολικών περιοχών της χώρας από τουςφιλορώσους αντάρτες, με τον θάνατο 14 στρατιωτών μόλις τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Στον Σταυρό στις 21.00 η ομιλία Διαμαντή Λιάμα την Παρασκευή

 Με την κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του δήμου Βόλβης στον Σταυρό, ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντή Λιάμα.

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τον β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και τις ευρωεκλογές


"Στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

-  Μαύρο παντού στους μνημονιακούς, φανερούς, κρυφούς και «ανεξάρτητους». Μαύρο στους επίδοξους έλληνες «Μπερλουσκόνι».
- Ψήφο στους υποψήφιους της Αριστεράς, ενάντια στους μνημονιακούς. Σε Αθήνα και Αττική: μαυρίζουμε Καμίνη και Σγουρό, ψήφο σε Σακελλαρίδη και Δούρου.
Στις Ευρωεκλογές, στηρίξτε – ψηφίστε Ο.Κ.Δ.Ε. Παλέψτε μαζί μας, για το χτίσιμο μιας νέας επαναστατικής δύναμης.

ΦΑΡΜΑΚΑ “Πόλεμος” για την αύξηση συμμετοχής των ασθενών

Μεγαλώνει η λίστα με τα φάρμακα που διατίθενται στους ασφαλισμένους χωρίς να απαιτείται συνταγή γιατρού.


Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Ο επικαιροποιημένος κατάλογος των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.), που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, περιλαμβάνει περίπου 1.191 σκευάσματα, τα οποία διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία.

Σόιμπλε: Ελληνας πολιτικός είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στην αποκάλυψη ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε εκπονήσει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα ρεπορτάζ των Financial Times.

Τραγωδία: Έβαλε φωτιά στο σπίτι της και κάηκε μαζί με τον 4χρονο γιο της

Μια οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει το Λίβερπουλ.

Ένα 4χρονο αγοράκι και η μητέρα του έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, με τον πατέρα του μικρού να λέει τώρα ότι η γυναίκα έβαλε επίτηδες φωτιά γιατί είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού.

Επτά λόγοι να τρώμε κάθε μέρα ηλιόσπορους

Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους.
Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: Άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών - Αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις

"Το Πρωτοδικείο Αθηνών με μια σαφή απόφαση -προσωρινά εκτελεστή- διέταξε την άμεση επαναπρόσληψη των 393 καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών κρίνοντας αφενός ως “προδήλως απαραίτητες” τις θέσεις εργασίας τους για το Δημόσιο συμφέρον και αφετέρου ως αντισυνταγματική τη διαθεσιμότητά τους.

Ποιους επιτέλους θέλουμε να υποδεχόμαστε σ’ αυτή τη χώρα;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχουμε, βέβαια, ευρωεκλογές, αλλά επειδή όλοι οι ανεύθυνοι αυτής της χώρας (που μια χαρά απολάμβαναν τα δανεικά των προηγουμένων δεκαετιών) εννοούν να τις μετατρέψουν σε εθνικές, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που θα βρεθούν την Κυριακή σε ένα ακόμη σταυροδρόμι, δύο εικόνες θα πρέπει να έχουν μπροστά στα μάτια τους – μεταξύ άλλων:

Φίδι «εξαφανισμένο» επί 80 χρόνια βρέθηκε ξανά στο Μεξικό


Το νυκτόβιο φίδι με τη μακροσκελή ονομασία Hypsiglena ochrorhyncha unaocularus.

Έπιασαν τον δράκο του Κολωνού – Λήστευε, χτυπούσε και βίαζε ηλικιωμένες

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας έπεσε ένας άνδρας Πακιστανικής καταγωγής που κατηγορείται για βαρύτατα εγκλήματα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από δεκάδες ληστείες αλλά και δύο βιασμούς σε βάρος γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού.

Τουλάχιστον 31 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Κίνα



Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες εικόνες από την περιοχή Σινγιάγνκ του Χονγκ Κονγκ, όπου νωρίς τα ξημερώματα σημειώθηκαν μια σειρά από εκρήξεις. Αδιευκρίνιστος είναι μέχρι στιγμής ο τελικός αριθμός των τραυματιών και των νεκρών, ωστόσο τα πρώτα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τουλάχιστον 31 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 90 έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του ο ηθοποιός Σωτήρης Βάγιας

Από τη ζωή «έφυγε» ξαφνικά το απόγευμα της Τετάρτης ο ηθοποιός Σωτήρης Βάγιας.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Καλημέρα Ζωή» αλλά συμμετείχε και σε άλλες σειρές μεταξύ αυτών «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Μεν και Δεν» και «Φρούτα Εποχής».

«Παράθυρο» από Στουρνάρα για κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

Το ενδεχόμενο της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει πως είναι εφικτή, τώρα που σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία.

Άστεγος έπεσε από ύψος 25μ. την ώρα που κοιμόταν. Κι επέζησε!

Οι κραυγές ενός άνδρα τις πρώτες πρωινές ώρες ανησύχησαν τους κατοίκους παραθαλάσσιας πόλης της Βρετανίας.

Έντρομοι ανακάλυψαν ότι ένας Ρουμάνος, ο οποίος είχε μετατρέψει έναν λόφο σε σπίτι του και την κορυφή του σε κρεβάτι, έπεσε από ύψος 25 μέτρων στη θάλασσα και συγκεκριμένα στα βράχια. Ο άτυχος άστεγος, ο οποίος κύλησε στην πλαγιά την ώρα που κοιμόταν, αποδείχθηκε τελικά τυχερός.