Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οι δέκα πόλεις με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο – WHO

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στις περισσότερες πόλεις του κόσμου δεν καλύπτει τα επίπεδα ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ-WHO) με αποτέλεσμα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού και άλλων ασθενειών.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ…

Οι πληροφορίες που ο κ. Π.Σπήγκελ, υπεύθυνος του γραφείου των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς στις Βρυξέλλες, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθυ Γκάϊτνερ έφεραν στην δημοσιότητα, με άρθρα του ο πρώτος και με βιβλίο ο δεύτερος, για τον υπογράφοντα δεν απετέλεσαν κάτι καινούργιο.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Θεσσαλονίκη: Αναχώρησε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Σερβία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Αναχώρησε το πρωί από το κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές της Σερβίας και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.Η πρώτη βοήθεια παραδόθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) στους εκπροσώπους του γενικού προξενείου της Σερβίας και μέσω του αεροδρομίου "Μακεδονία" από την AirSerbia θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Θεσσαλονίκη: Σπείρα «έγδυνε» αυτοκίνητα και σπίτια-στα μπαλκόνια με ανεμόσκαλα!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματών κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται σε πολυάριθμες υποθέσεις διαρρήξεων σπιτιών και σταθμευμένων αυτοκινήτων στο Νομό Θεσσαλονίκης.

To ελληνόπουλο που σαρώνει στις Ολυμπιάδες

Τη μία διάκριση μετά την άλλη κατακτά ο ροδίτης μαθητής Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, ο οποίος φέτος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δύο μαθητικές Ολυμπιάδες, μία στα Μαθηματικά και μία στη Φυσική.

Ο μαθητής από τη Ρόδο, ο οποίος έχει καταπλήξει όλη την Ελλάδα με τις ικανότητές του, αναδείχθηκε πρώτος στον Πανελλήνια διαγωνισμό Φυσικής προσθέτοντας στο ενεργητικό του μία ακόμα διάκριση.

ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Η θέση της Ελλάδας είναι στην ενωμένη και δυνατή Ευρώπη, πρωταγωνίστρια και όχι στο περιθώριο, φάρος Δημοκρατίας και πολιτισμού. 
Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας προκειμένου να τα κάνουμε υπερήφανα ως Έλληνες, με μια οικονομία ανταγωνιστική και όχι κρατικοδίαιτη, με αναπτυξιακά έργα και νέες θέσεις εργασίας, με πολιτικές προστασίας των αδυνάτων, με σαφή προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση.

Ποια είναι τα ενεργειακά “Έξυπνα Νησιά” της Ελλάδας

Την ενσωμάτωση των έξυπνων δικτύων στο ηλεκτρικό σύστημα των νησιών της Ελλάδας προανήγγειλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο “Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης” που λαμβάνει χώρα σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών.

Το ευρώ δεν είναι φετίχ, αλλά σε ποιο νόμισμα θα καταβάλλονται οι συντάξεις;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και είναι απολύτως βέβαιο ότι ούτε ο πρώτος εκλογικός γύρος της προηγούμενης Κυριακής, ούτε ο δεύτερος της προσεχούς Κυριακής αποτέλεσε ή πρόκειται να αποτελέσει οποιουδήποτε είδους δημοψήφισμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του επέμεναν μέχρι την τελευταία ώρα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι…

Αν και είναι απολύτως βέβαιο ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ – ούτε και «εργαλείο» - όπως ο κ. Τσίπρας δήλωσε στη «Ρεπούμπλικα», αλλά νόμισμα…

Σήμερα η Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Δελτίο τύπου

Λίγο πριν την μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών που θα σηματοδοτήσει τον θρίαμβο των Ελλήνων Εθνικιστών και την οριστική κατάρρευση της χούντας Σαμαρά - Βενιζέλου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο προπύργιο του, στον Κολωνό όπως καταγράφηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Αυστραλία: Εγραψαν ιστορία 12 ταυτόχρονες μεταμοσχεύσεις

Ιστορία, γράφτηκε στον ιατρικό χώρο της Αυστραλίας, καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά δεδομένα της χώρας έγιναν ταυτόχρονα 12 επεμβάσεις στα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας από 6 δωρητές σε 6 ασθενείς.

Ανήλικος διαρρήκτης πήδηξε από τον τρίτο για να ξεφύγει

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Πτολεμαΐδας με ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός διαρρήκτη.

Όλα άρχισαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν ύποπτο νεαρό κοντά στο χώρος της λαϊκής αγοράς και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Εκείνος όμως διέφυγε τρέχοντας στα γύρω στενά. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένα απίστευτο άνευ προηγουμένου κυνηγητό με τον ύποπτο να τρέχει για να μην τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Μήνυμα Θοδωρή Ζαγοράκη - Υπ. Ευρωβουλευτή - Νέας Δημοκρατίας


Αγαπητή Φίλη, Αγαπητέ Φίλε,

Η συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδος υπήρξε ένα κομβικής σημασίας γεγονός στη ζωή μου. Τότε συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό είναι να ενώνονται οι πολίτες αυτής της χώρας για έναν κοινό στόχο, για ένα κοινό όραμα. Όταν απουσιάζει ο κοινός στόχος, απουσιάζει και η κοινή προσπάθεια.

Ελληνική ομάδα δημιούργησε την καλύτερη συσκευασία του κόσμου

Μια ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού, κατάφερε πριν λίγες ημέρες, να βρεθεί στην κορυφή.Είναι οι ειδήσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι, ότι στους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας η δημιουργικότητα και η φαντασία κάποιων ανθρώπων, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. 

Αυτός είναι ο ληστής της τράπεζας στον Εύοσμο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από τον δράστη της ληστείας σε τράπεζα στην περιοχή του Ευόσμου –
Σε βάρος του άγνωστου δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.