Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Φωτογράφισαν τις ηλιακές εκρήξεις

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑSΑ

Ένα σπάνιο υλικό από ηλιακή έκρηξη έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΑΣΑ, χρησιμοποιώντας τον νεότερο διαστημικό φασματογράφο της, IRIS.

Ρεκόρ Γκίνες με σάλσα στη Θεσσαλονίκη

ΧΟΡΕΨΑΝ 1.102 ΑΤΟΜΑ

Περισσότερα από 1000 άτομα χόρεψαν σάλσα στην πλατεία Αριστοτέλους και έσπασαν το ρεκόρ Guinness!

Μια συγχρονισμένη salsa rueda χόρεψαν συνολικά 1102 άτομα απ΄όλη την Ελλάδα για 7:16 λεπτά, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε γίνει στην Ιταλία όπου 706 άτομα χόρεψαν για 5 λεπτά.

Αρπαξαν από 80χρονη 1.500 χρυσές λίρες, ράβδους χρυσού και κοσμήματα

Στο στόχαστρο την περιουσία 80χρονης από τα Χανιά έβαλαν τρεις άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι πέτυχαν να την προσεγγίσουν και να τις αρπάξουν 1.500 χρυσές λίρες Αγγλίας, ράβδους χρυσού και κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ.
Οι δράστες όμως εντοπίστηκα και συνελήφθησαν και όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Χανίων, προκείται για τρεις άνδρες 37, 32 και 48 ετών και μία γυναίκα 43 ετών.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του γέροντα Μωυσή

ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει εκτεθεί η σορός του μακαριστού μοναχού Μωυσή Αγιορείτη που έχασε τη μάχη με τον θάνατο σήμερα τα ξημερώματα.
Η σορός του γνωστού από τα κείμενα του μοναχού, έχει εκτεθεί στο επισκοπείο της Καστοριάς όπου ζούσε το τελευταίο εξάμηνο, φιλοξενούμενος του μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.

Στον "αέρα" 40.000 εφάπαξ του δημοσίου - Από 2,5 μέχρι και 16 μήνες ο χρόνος αναμονής - Ζητείται... 1 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες

- Πονοκέφαλος στο Υπουργείο Εργασίας, αφού τα αποθέματα δεν αρκούν
- Οι τελευταίες αιτήσεις που διευθετήθηκαν ήταν τον... Φεβρουάριο του 2013
- "Τσεκούρι" στους δημοσίους υπαλλήλους αν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείματος
- Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση οι... αναμενόμενες χιλιάδεςπροσφυγές στη Δικαιοσύνη
- Εκκρεμούν και 15.000 εφάπαξ στον ιδιωτικό τομέα

Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα

Ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν συντάξεις και επιδόματα


Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου θα ενισχυθούν με προσωπικό

Ποιοι εργαζόμενοι δεν πλήττονται από τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα


Τους 15.000 θα αγγίξουν μέχρι το τέλος του 2014 οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απομακρυνθούν από το δημόσιο στο πλαίσιο των σχετικών δεσμεύσεων που επιβάλλουν οι μνημονιακές συμβάσεις. Υπολογίζεται πως το 40% των δομών του δημοσίου έχει υποστεί ή θα υποστεί περικοπές και μειώσεις.

Ένα δάσος από… βράχους

Το πέτρινο δάσος του Shilin είναι ένας εντυπωσιακός σχηματισμός από βράχους, στην Κίνα. Οι βράχοι καλύπτουν μια τεράστια έκταση σχηματίζοντας ένα δάσος.
Οι βράχοι φαίνονται σαν να «φυτρώνουν» από το έδαφος, σαν γιγάντιοι σταλαγμίτες, με πολλούς από αυτούς να μοιάζουν με απολιθωμένα δέντρα και να δίνουν έτσι την εντύπωση ενός πέτρινου δάσους. Από το 2007 η περιοχή έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.

Φακελάκια, κακοδιοίκηση και διαφθορά «βασιλεύουν» στον χώρο της Υγείας

Φακελάκια, κακοδιοίκηση και διαφθορά «βασιλεύουν» στον χώρο της Υγείας ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Της Ελένης Πετροπούλου
Διαφθορά, κακοδιοίκηση, υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και υπηρεσιών αλλά και «φακελάκια» στον χώρο της Υγείας, περιλαμβάνει το Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για το 2013, το οποίο έχει ήδη σταλεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και παρουσιάζει η «ΗτΣ». Το Πόρισμα καταγράφει περιπτώσεις παρατυπιών και παραβάσεων στον χώρο των προμηθειών με «υπόγειες διαδρομές» μεταξύ γιατρών και προμηθευτών αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων με κατευθυνόμενη συνταγογραφία και διόγκωση της δαπάνης, οικονομικές ατασθαλίες, παραποιήσεις και εκδόσεις πλαστών εγγράφων και σωρεία οργανωτικών προβλημάτων. Παράλληλα οι επιθεωρητές υπογραμμίζουν την «ελλιπή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών», τα υλικοτεχνικά προβλήματα αλλά και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.