Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πρώτη στη φτώχεια η Μακεδονία

Ραγδαία επιδείνωση σημείωσαν τα τελευταία χρόνια οι δείκτες φτώχειας σε ολόκληρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η κρίση συμπίεσε τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειονότητας των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων πλέον ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΘ Γύρισαν την πλάτη στο 18χρονο Αργύρη

Στην αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ σκοντάφτει το όνειρο του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή να σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου.

Του ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον δικηγόρο Κώστα Καραγεώργο - Κλίμα οδύνης στην Παναγία Αλεξιώτισσα


Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης έγινε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας η κηδεία του πρόωρα χαμένου δικηγόρου της Πάτρας Κώστα Καραγέωργου.

Το τελευταίο αντίο στον 51χρονο συμπολίτη είπαν η οικογένεια του, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοί του και πλήθος κόσμου, καθώς ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Κίνα: Φονική έκρηξη σε λεωφορείο

Ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο συγκλόνισε περιοχή της επαρχίας Γκουανγκζού στην Κίνα, σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έξι.

Νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Πρόεδρος της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξελέγη σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Λουξεμβούργιος χριστιανοδημοκράτης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος είχε ονομαστεί υποψήφιος επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν από τους 26 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί συνόλου 28 την 27η Ιουνίου, εξασφάλισε 422 ψήφους έναντι 250 κατά, με 47 αποχές και 10 άκυρα, επί ενός συνόλου εγκύρων 729 ψήφων.

Δίδυμοι υδροστρόβιλοι στο Πήλιο!

Έκπληκτοι ήταν οι κάτοικοι της Πάλτσης Πηλίου, όταν αντίκρισαν το πρωί της Τρίτης δύο υδροστρόβιλους στη θάλασσα του Αιγαίου, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από τηνπαραλία της περιοχής.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, οι υδροστρόβιλοι κατευθύνθηκαν προς τις Βόρειες Σποράδες και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Φιλιππίνες: Πέθανε το κοριτσάκι που «ξύπνησε» στην κηδεία του

Πέθανε τελικά το 3χρονο κοριτσάκι που είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της κηδείας της στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Παρόλο που τα δημοσιεύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, πιστεύεται πως το τρίχρονο κοριτσάκι, που έγινε γνωστό παγκοσμίως, μετά από βίντεο που ανέβηκε στο YouTube και δείχνει την ώρα που ο πατέρας του το σηκώνει από το φέρετρο κατά τη διάρκεια της κηδείας του την Κυριακή, έχει πεθάνει.

Η ΕΕ στην υπεράσπιση των γυναικών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναμένεται σήμερα να εκλέξει τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία της Επιτροπής και οι ηγέτες της ΕΕ αποφασίζουν αύριο τους διαδόχους των Ρομπάι και Άστον, η συζήτηση γύρω από το… φύλο των Επιτρόπων, που αναμένεται να επιλεγούν αμέσως μετά, φουντώνει.

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάντηση σχετική με το ευρωπαϊκό έργο «Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region – BSB Tour), το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου) στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

«Αποστολή ελπίδας από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα … Ποδηλατώντας 1890 χλμ.»

Ένα τάμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες! Βέρμιο - Τραπεζούντα σε 15 μέρες.

Τέσσερις ερασιτέχνες αθλητές από την Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου 2014.

Δήλωση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου στην κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει λουκέτο» στα εργοστάσια της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα και τις Σέρρες.

Έκαναν βόλτα στην παραλία και έπεσαν σε... τέρας!

Τεράστιο θέμα έχει γίνει στη Βρετανία το... τέρας που βρήκε στηνπαραλία μια οικογένεια από μια περιοχή κοντά στο ΜπρίστολΗ οικογένεια έκανε βόλτα στην παραλία Weston-Super-Mare όταν ξαφνικά είδαν μπροστά τους το ... τέρας της φωτογραφίας.

Στο έλεος της καλοκαιρινής καταιγίδας η Θεσσαλονίκη


Πλημμυρισμένα υπόγεια, πτώσεις δέντρων, διακοπές ρεύματος, εγκλωβισμοί οδηγών είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικεις από την κακοκαιρία που πλήττει την πόλη από νωρίς τα ξημερώματα

Δύο νέα προγράμματα για προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ


Διαβάστε τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα προσλήψεων για ανέργουςαπό τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Πλημμύρισαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Υπό καταρρακτώδη βροχή «ξύπνησε» σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Εκτός από τα προβλήματα μετακίνησης, σημειώθηκε και πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης.

Πέθανε ο καρδιοπαθής που κατήγγειλε τον γιατρό για το «φακελάκι»

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με τον συνταξιούχο καρδιοπαθή, τον οποίο εκβίαζε για φακελάκι, καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού και αρνείτο επί 18 ημέρες να τον χειρουργήσει, αν δεν έπαιρνε τα χρήματα. Ο άτυχος συνταξιούχος χειρουργήθηκε τελικά πριν δύο ημέρες, αλλά λίγες ώρες αργότερα, έχασε τη μάχη μέσα στην εντατική.