Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΚΙΛΚΙΣ Στο σκαμνί θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος

Στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Ζητείται ανάδοχος για τα διόδια

Ανάδοχο ο οποίος θα αναλάβει τη λειτουργία και την υποστήριξη των οκτώ σταθμών διοδίων του αυτοκινητόδρομου μέχρι την παραχώρηση ολόκληρου του άξονα σε ιδιώτη αναζητά η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».
Η εταιρεία προκήρυξε το σχετικό διεθνή διαγωνισμό ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, που μένει κολλημένο από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην Τραπεζούντα για να προσκυνήσουν στην Παναγία Σουμελά τρεις ποδηλάτες


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ

Από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου στην Τραπεζούντα πήγαν τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσκυνήσουν στο ιστορικό μοναστήρι. Διέσχισαν κοντά 2.000 χιλιόμετρα, δοκίμασαν τις αντοχές τους και με τη βοήθεια της Παναγίας, όπως λένε οι ίδιοι, πέτυχαν τον στόχο τους.

Ανείπωτη τραγωδία στη Λευκάδα - Τρεις νεκροί από αναθυμιάσεις σε αποστακτήριο τσίπουρου

Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καρυά Λευκάδας, σκορπώντας τη θλίψη σε όλους τους κατοίκους του χωριού.

Το κτίριο το οποίο χρησιμοποιούνταν ως αποστακτήριο τσίπουρου και βρίσκεται στα ορεινά του χωριού, κοντά στο νεκροταφείο, έγινε παγίδα θανάτου για τρεις άνδρες.

Προκλητική σπατάλη: Θα νοικιάσουν κτίριο με 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο ενώ το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων!

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Μόνο ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου, να προχωρήσει σε αναζήτηση κτιρίου στο οποίο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της αλλά και οι 400 νέοι ελεγκτές που πρόκειται να προσληφθούν.

Την σκότωσε η 19χρονη κόρη της και έβαλε το πτώμα της σε μια βαλίτσα - Η δολοφονία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ

Οι φίλοι της την είχαν προειδοποιήσει. Μην πας διακοπές με την κόρη σου. Εκείνη δεν τους άκουσε. Ήθελε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στην σχέση τους. Η πλούσια χήρα από το Σικάγο, ακαδημαϊκός και κάποτε συνεργάτης του Τέντ Κέννεντι, είχε πολλά προβλήματα στην σχέση της με την 19χρονη κόρη της.

Υπάρχει έξοδος από τη μέγγενη του χρέους;

Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους στα 60 με 70 χρόνια είναι μία θετική λύση, η οποία ωστόσο απαιτεί άμεση απελευθέρωση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας από την γραφειοκρατική Λερναία Ύδρα και τα σαθρά πολιτικά της στηρίγματα

Το δημόσιο χρέος υπόκειται στην ικανότητα του κράτους να αντλεί φορολογικά έσοδα από την φορολογική επιβάρυνση μελλοντικής εργασίας

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Οδηγίες προς τους βαμβακοπαραγωγούς απο την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με το 4ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:

Κίνα: Τους πήρε το ποτάμι, τους πήρε ο ποταμός! Εντυπωσιακές φωτό


Τρεχάτε ποδαράκια μου! Δεκάδες Κινέζοι που βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Κιαντάνγκ στην πόλη Χιανζού τρέχουν να σωθούν από το τεράστιο κύμα που τους απειλεί!


Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων είναι, το λιγότερο, εντυπωσιακές.

Λύθηκε το μυστήριο της κλοπής 8 τόνων τυροκομικών


Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απάτης και κλοπής περισσότερων από οκτώ τόνων τυροκομικών προϊόντων, τα οποία θα κατέληγαν σετη Ρουμανία.


Χρώματα στον ουρανό - Εκπληκτικές φωτογραφίες


Πόσες φορές, όταν ήμασταν μικροί κυρίως, πάντα μετά από τη βροχή στρέφαμε τα μάτια μας στον ουρανό για να δούμε το ουράνιο τόξο να βγαίνει;

Μια εικόνα συνεδεμένη με τα παιδικά μας χρόνια. Χρώματα υπέροχα, φαινόμενο που μικροί δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε αλλά πάντα ήταν συναρπαστικό.

Τάματα διασήμων στην Παναγία της Τήνου

Η δύναμη της πίστης δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ισχυρών, πλουσίων, επιφανών και μη, ανθρώπων.
Στις δύσκολες στιγμές δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν καταφύγιο σε μοναστήρια και εκκλησίες εναποθέτοντας τις ελπίδες τους ή ψάχνοντας ψυχική γαλήνη.

Λοβέρδος: Στις 31/08 διαγράφονται όλοι οι αιώνιοι φοιτητές

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα των αιώνιων φοιτητών. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι στις 31/08 θα διαγραφούν όλοι οι αιώνιοι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από 4 ημέρες το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ήταν απόλυτο: Δεν θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους.

Οδηγίες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τις ήμερες του καύσωνα

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι,  σε συνεργασία με την HELEXPO, το Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO “Ιωάννης Βελλίδης”, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό την Πέμπτη 14,  την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, από τις 9 το πρωί έως και τις  8 το βράδυ.

Ένα νέο Ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης

Mία διατηρήσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί σε αύξηση της εσωτερικής ζήτησης μέσω ‘’τεχνητής’’ ενίσχυσης των εισοδημάτων, δηλ. μέσω εισοδηματικών αυξήσεων χωρίς αντίστοιχη αύξηση της παραγωγικότητας

H εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στόχοι ενός νέου σχεδίου ανάπτυξης

Του Κώστα Χριστίδη