Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Θέλουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ένα ισχυρό και αποφασιστικό όργανο, δημοκρατικής έκφρασης της κοινωνίας, ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης ιδεών, με θετικές προτάσεις, με εποικοδομητική κριτική, με συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων για την Κεντρική Μακεδονία. Μαγικές λύσεις και έτοιμες συνταγές επιτυχίας ούτε υπήρχαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά. Και οι καρποί της δουλειάς έρχονται πιο γρήγορα με τη συνεργασία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας διοίκησης της Π.Κ.Μ., που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.

Ένα χωριό μαζί με τον Αλτέο, τον μικρό που έχασε το χέρι του στο πλυντήριο!

Συγκινητική είναι η συμπαράσταση ενός ολόκληρου χωριού της Θεσπρωτίας προς την οικογένεια του τρίχρονου Αλτέο Μπίλα, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο ακρωτηριάστηκε όταν έβαλε το χέρι του μέσα στο πλυντήριο της γιαγιάς του, την ώρα που ήταν σε λειτουργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο πλευρό των κτηνοτρόφων που διαδήλωσαν σήμερα έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόντες ήταν ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κανταράς, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Αγροτικού για τη ζωική παραγωγή, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης Δέσποινα Χαραλαμπίδου , η Βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καθώς και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρώσσιος.

Θεσ/νίκη: Εξαπατούσε δεκάδες ηλικιωμένους με λεία 67.000 ευρώ

Ειδίκευση στην... εξαπάτηση ηλικιωμένων είχε 44χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέσα σε 4 μήνες απέσπασε από 22 ηλικιωμένους 67.000 ευρώ, τη στιγμή που σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 εντάλματα σύλληψης και 25 καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 37 χρόνια, για παρόμοια αδικήματα!

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου για το τέλος της λίμνης Κορώνεια

Η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δραματική εξέλιξη που παρουσιάζει η προστατευόμενη λίμνη Κορώνεια το τελευταίο διάστημα:

Πώς 10 δευτερόλεπτα μπορούν να σώσουν ζωές από ένα σεισμό

Δέκα δευτερόλεπτα θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας. Αυτό είναι το μήνυμα των ερευνητών που αναπτύσσουν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης επικείμενης σεισμικής δόνησης στην Καλιφόρνια.

Πότε μπορώ να βγω στην σύνταξη

Η εφημερίδα «Έθνος» έχει καθιέρωση ειδική στήλη στην οποία οι αναγνώστες μπορούν να απευθύνονται για να υποβάλουν ερωτήματα για το πότε μπορούν να βγουν στην σύνταξη. Διαβάστε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στους αναγνώστες της 

Συνειδητή παραπλάνηση των αγροτών (με όπλο τον Κανονισμό της Κομισιόν)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίστηκε από την αντιπολίτευση ο Κανονισμός που εξέδωσε η Κομισιόν στις 21 Αυγούστου για τη στήριξη των παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών.

Αν και επρόκειτο για πλήρη υιοθέτηση των προτάσεων που ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Τσιόλος είχε ανακοινώσει στις 11 Αυγούστου, όταν ξεκαθάρισε πως η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για στήριξη των τιμών και αύξηση της ζήτησης, αναφερόμενος τόσο στο γενικό πρόβλημα των συγκεκριμένων παραγωγών, όσο και στο ειδικό που προκλήθηκε από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η ουσία του Κανονισμού διαστρεβλώθηκε απόλυτα.