Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκαλύφθηκαν δύο Καρυάτιδες

Δεύτερη είσοδος με δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο, αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια των αρχαιολογικών εργασιών το περασμένο Σάββατο στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις Καρυάτιδες κατά τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.

Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης

Δύο υπαξιωματικοί τραυματίες από ανατροπή στρατιωτικού οχήματος

Ενα στρατιωτικό όχημα της δύναμης του 549 Τάγματος Εθνοφυλακής ξέφυγε της πορείας του και ανατράπηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε δρόμο της Σύμης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο υπαξιωματικών του στρατού ξηράς.

Σερβιτόρος σηκώνει σχεδόν 30 ποτήρια... μπύρα!

Μην απορήσετε για την καταγωγή του!

Αν νομίζετε ότι το να κουβαλήσετε τρία ποτήρια μπύρας από ένα μπαρ είναι πρόβλημα, φανταστείτε να σηκώσετε... 27!

Τραγωδία στην Αρτα: Θάνατος 9χρονου που καταπλακώθηκε από φορτίο ζωοτροφής

Ένα 9χρονο αγόρι από τους Κωστακιούς της Άρτας έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εγκλωβίστηκε μέσα σε μεγάλη ποσότητα ζωοτροφής, σε κτηνοτροφική επιχείρηση όπου βρισκόταν το πρωί, μαζί με τον πατέρα του, στην περιοχή Άγιος Σπυρίδωνας.

ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής μελών –τακτικών και αναπληρωματικών- της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το άρθρο 213 παρ. 2 του Ν.3852/2010.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΚΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Συνάντηση εργασίας με το νέο Πρύτανη του Α.Π.Θ., καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλή Μήτκα συνοδευόμενο από την Αντιπρύτανη του Α.Π.Θ. Παρασκευή Αργυροπούλου - Πατάκα, καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ.

2.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών την Τετάρτη

Οι πρώτες 3.000 προσλήψεις αναπληρωτών διαφόρων ειδικοτήτων ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψη άλλων 2.000 αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Σεπτεμβρίου από το 2003. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) και η Διεθνής Συνεργασία για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention IASP) συνεργάζονται στενά για την πρόληψη των αυτοκτονικών τάσεων.

Αμφίπολη: Οι Καρυάτιδες και η ιστορία τους - Γιατί είχαν προτεταμμένα τα χέρια τους

Το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης «ξετυλίγει» μέρα με τη μέρα τα μυστικά του. Μόλις χτες έγινε γνωστό, από ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ανακάλυψη δύο ακόμα μοναδικών ευρημάτων: Δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες από θασίτικο μάρμαρο.

Με απαγόρευση πτήσεων απειλεί η Μόσχα τη Δύση, λόγω κυρώσεων

Η απάντηση της Μόσχας σε τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της θα είναι "ασύμμετρη" και πιθανόν θα έχει ως στόχο τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της, αν οι δυτικοί της εταίροι επιμείνουν "στον πειρασμό της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΑΓΚΩΝΑ

Λύση σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, που ταλαιπωρούνται καθημερινά από κατεστραμμένη άρθρωση του αγκώνα, δίνει πλέον η ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
Τα επιτυχημένα αποτελέσματα της μεθόδου που πλέον εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάστηκαν από διάσημους ορθοπεδικούς κατά τη διάρκεια του 20ο Κοινού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, 4 με 6 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρόγραμμα των χιλίων ημερών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που εδώ στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ακούμε ξανά και ξανά περί προγραμμάτων «εκατό ημερών», που, αναγκαστικά, παραπέμπουν σε πάτημα κουμπιών και χρήση μαγικών ραβδιών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι αναφέρεται σε κάτι το ρεαλιστικό.

Μακεδονία: Αυτά είναι τα αγριογούρουνα... πουά και ριγέ που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά δάση - Δείτε φωτό!

Τεράστια αύξηση παρουσιάζει ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πλήττοντας το εισόδημα των αγροτών...Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, αφού σύμφωνα με μελέτες προέρχονται από διασταυρώσεις με γουρούνια γι' αυτό και η εικόνα τους πολλές φορές είναι... πουά ή ριγέ!

Πρεμιέρα της Εθνικής με ήττα στα προκριματικά του Euro 2016

EΧΑΣΕ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Αχρωμη, απρόσωπη, προβληματική η Εθνική στην εποχή Ρανιέρι ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2016 χάνοντας με 1-0 εντός από τη Ρουμανία.