Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ APPLE

Τα δύο νέα κινητά τηλέφωνα iPhone 6, το ένα σε κανονικό μέγεθος και το άλλο σε μεγαλύτερο, αποκάλυψε ο Τιμ Κουκ της Apple στη λαμπερή εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.
Αυτό είναι το «διπλό» iPhone 6

Γερμανική ομολογία: Ο “τεμπέλης Ελληνας” εργάζεται περισσότερο από το Γερμανό

Οι Γερμανοί τώρα ανακαλύπτουν ότι “ο τεμπέλης Ελληνας” είναι μύθος που χρησιμοποιήθηκε για να μας εκθέσει στα μάτια των Γερμανών, που σημειωτέον εργάζονται λιγότερο.

Παρότι έρευνες του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδειχναν πως οι Ελληνες είναι από τους σκληρότερα και περισσότερο εργαζόμενους, οι Γερμανοί και ιδίως ορισμένα λαϊκά ΜΜΕ επέμειναν στη διάρκεια της κρίσης στο στερεότυπο του “τεμπέλη Ελληνα”.

Νικαράγουα: Τρόμος από πτώση μετεωρίτη στην πρωτεύουσα Μανάγκουα

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΚΥΜΑ

Ένας μετεωρίτης είναι η αιτία μιας μυστηριώδους δόνησης που ταρακούνησε την Μανάγκουα πρωτεύουσα της Νικαράγουα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκαλώντας φόβο σε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για σεισμική δόνηση.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου στο μοναδικό σε λειτουργία εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄Θεσσαλονίκης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, μέλος της ΕΕΚΕ Αγροτικών, για ακόμη μια φορά συναντήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στο Εργοστάσιο Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας αρχικά με εκπροσώπους των σωματείων τευτλοπαραγωγών, τευτλοεξαγωγέων, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Πλατέως, αλλά και με τους εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης(ΕΒΖ) από το μόνιμο και το εποχικό προσωπικό. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου .

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας αύριο Τετάρτη...

Το μυστικό της Αμφίπολης αποκαλύπτεται

-Γιατί ο αρχιτέκτονας ασφάλισε τον τάφο με... παγίδες; -Νέα στοιχεία στο “φως” για την ταυτότητας του ενοίκου

Κορυφώνεται η αγωνία για το ποιος είναι ο νεκρός που κρύβει ο τύμβος Καστά μετά και τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως.

Λοβέρδος: Αλλαγή όχι, τροποποιήσεις ναι στον νόμο για τις μετεγγραφές

Ανοιχτός σε τροποποιήσεις στο νόμο για τις μετεγγραφές, από κοινού με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί προεκλογικά και δεν πρόκειται να τον αλλάξει.

Ελληνας φωτογραφίζει τον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου

Φωτο: George Kourounis
ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο κοντά σε ένα ηφαίστειο μπορεί να φτάσει κάποιος για να αποτυπώσει στο φακό τη λάβα; Κι όμως ο Έλληνας Γιώργος Κουρούνης περπάτησε στον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου και αποτύπωσε στην κάμερά του τη μαγική στιγμή.

Φωτο: George Kourounis

Θεσσαλία: Οδύνη για τις δύο αδερφές που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν να δουν τα παιδιά τους - Το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τις Καρυές!

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε τελικά η απόφαση πέντε συγγενών και φίλων από τις Νέες Καρυές να μεταβούν στην Κοιλάδα...προκειμένου να παρακολουθήσουν πολιτιστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά τους.

Χθες τα ξημερώματα και ενώ επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση έχασε τελικά τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 60χρονη Δ.Κ. αυξάνοντας στους δυο τους νεκρούς του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 21.10 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο 15ο χλμ της εθνικής οδού Λάρισας – Καρδίτσας, στη διασταύρωση του Κραννώνα.

Τώρα κάποιοι θρηνούν επειδή έλειψαν τα «θα»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Έχουμε περάσει τη ζωή μας ακούγοντας διάφορα «θα» στη Θεσσαλονίκη. 

Κάθε άλλο παρά τυχαία, σταθερά κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, η Θεσσαλονίκη αποκαλείται σκωπτικώς… «Θασσαλονίκη»!

Αυτή τη φορά, κάτι τέτοιο δεν υπήρξε. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ομιλία όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί:

ΝΕΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.Ο προδιαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 15%

Ο προδιαβήτης -η μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένο επίπεδο σακχάρου, αποτελώντας συχνά το προστάδιο του κανονικού σακχαρώδους διαβήτη- αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 15% κατά μέσο όρο (ανάλογα με την μορφή του καρκίνου), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη κινεζική επιστημονική έρευνα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ

Επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροΐδων δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας με το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY!
Η θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται πλέον πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

Αποφάσισαν έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη Σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα έχουν στα χέρια τους τις διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ

Μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη φαίνεται πως τελικά ο Γόρδιος Δεσμός του ΕΝΦΙΑ λύνεται με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την τσέπη των πολιτών.