Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΥΜΠΟΣ Περισσότεροι ορειβάτες, αλλά και ατυχήματα

Σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας καταγράφεται στον Όλυμπο τα τελευταία χρόνια, η οποία ωστόσο έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων, καθώς το «βουνό των θεών» κρύβει κινδύνους για τους ορειβάτες.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Χωρίς πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ οι συμβολαιογραφικές πράξεις

Απαλλάσσονται οι πολίτες από την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ σε όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, οι οποίες έχουν συνταχθεί μέχρι και την 31/12/2013, ανεξάρτητα από το χρόνο μεταγραφής τους σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου.

"Tα μυστικά της Αμφίπολης"

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκπομπή με τίτλο «Τα μυστικά της Αμφίπολης» η οποία μεταδόθηκε μέσω της τηλεόρασης της Ζούγκλας την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου.

Την εκπομπή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζάνης.


Στο στούντιο της εκπομπής φιλοξενήθηκε η αρχαιολόγος Καλλιόπη Λημναίου – Παπακώστα, ο αρχαιολόγος και εκδότης περιοδικού Ευάγγελος Μπεξής και ο φιλόλογος-συγγραφέας Νίκος Κούκης.

Χάος στη Βουλγαρία από τις πλημμύρες


Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τοπικές πλημμύρες σε διάφορα σημεία της Βουλγαρίας το τελευταίο 24ωρο.Ιδιαίτερα σοβαρή εκτιμάται η κατάσταση στην περιοχή της Φιλιππούπολης, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής συνεχίζουν τις αντλήσεις υδάτων από σπίτια στην πόλη Σαεντινένιε και στο χωριό Ντομπρόβνιτσα, όπου η πλημμύρα προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Δήμος Βόλβης.Ορισμός αντιδημάρχων, επιτροπών και διοικήσεων νομικών προσώπων - οργανισμών

Ανακοινώθηκαν οι 6 νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Βόλβης και συγκροτήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών οργανισμών

 Ορίστηκαν με απόφαση του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Βόλβης, ως εξής:

To μεγάλο φαγοπότι των μαϊμού συντάξεων στο Δημόσιο

Σε 358 περιπτώσεις με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά πάνω από 30.000 ευρώ στην κάθε μία τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές καθώς υπάρχει υπόνοια απάτης.

Πεζοδρόμιο για... κινητά ! Κι όμως υπάρχει στην Κίνα! Βίντεο


Σε πόσους δεν έχει τύχει να επιβραδύνουν το βηματισμό τους επειδή ο μπροστινός τους χαζεύει το κινητό του, στέλνει μηνύματα, τουιτάρει ή σερφάρει;Προφανώς στην Κίνα συμβαίνει σε πολλούς. Για αυτό κι ο δήμος της Chongqing αποφάσισε να.. διαχωρίσει τους πεζούς.

ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝ.ΠΕ)


   Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ), που πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Σώματος σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 74 του 2011 (ΦΕΚ Α΄ 181/22-08-2011).

Δείτε πώς ήταν η Θεσσαλονίκη τη δεκαετία 1863-1873

Χαμένα σήμερα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το θαλάσσιο τείχος, ο πύργος της Αποβάθρας και το Πρόπυλο των Δώδεκα Αποστόλων στις παλαιότερες φωτογραφίες της πόλης
Picture 0 for Δείτε πώς ήταν η Θεσσαλονίκη τη δεκαετία 1863-1873

Αναστέλλονται 60 συντάξεις λόγω μη συμπλήρωσης ΑΜΚΑ

ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Στην αναστολή 60 συντάξεων λόγω μη συμπλήρωσης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ), προχώρησαν τον Αύγουστο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Θρήνος στην Κέρκυρα για τον χαμό του 19χρονου ποδοσφαιριστή

Τραγική ιστορία επιφύλασσε η μοίρα σε νεαρό αθλητή της ομάδας της Κέρκυρας καθώς έχασε την ζωή την στιγμή που μαζί με άλλους τρεις συμπαίκτες του πήγαιναν να επισκεφτούν στο νοσοκομείο τον τραυματισμένο φίλο τους, τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Η Ιρλανδία δείχνει τον δρόμο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ιρλανδία έλαβε το πράσινο φως από την ΕΕ για να προεξοφλήσει ως το τέλος του έτους τα δάνεια που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Πορτογαλία.

Το πρώτο αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή

Ορόσημο μιας νέας εποχής για την αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί το Strati, το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Οπως στην εποχή του Φορντ, έτσι και τώρα, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, η καινοτομία προέρχεται από τις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον.

Θεσσαλονίκη: Παρίστανε τη νεκρή της θεία και εισέπραττε τη σύνταξή της!

Τη νεκρή θεία της παρίστανε μία 64χρονη, εισπράττοντας επί έξι χρόνια τη σύνταξή της. Συνελήφθη τελικά χθες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης βάσει εντάλματος του ανακριτή για απάτη κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Κοζάνη: Nέα δικαστική νίκη δανειολήπτη! Του ζητούσαν το αρχικό ποσό συν τόκους, ενώ είχε αποπληρώσει το μισό!

Δικαστική νίκη πέτυχε ελεύθερος επαγγελματίας από την Κοζάνη, ο οποίος είχε λάβει δάνειο σε συνάλλαγμα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με την υπ' αριθμόν 342/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δανειολήπτης, υποχρεώνοντας την τράπεζα να δεχθεί την καταβολή των μηνιαίων δόσεων με την αρχική ισοτιμία μέχρι τη συζήτηση της κύριας αγωγής και την έκδοση οριστικής αποφάσεως.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΟΑΣΘ

Σάββατο 27 Σεπτέμβρη,11:30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
Με μια νέα αύξηση 30%! στα εισιτήρια από 1η Οκτώβρη (από 0,80 σε 1ευρώ στα εισιτήρια μονής διαδρομής και από 0,90 σε 1,20 της διπλής διαδρομής, με αντίστοιχη αύξηση των μειωμένων) συγκυβέρνηση - ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίθεση στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

NASA: Ο περασμένος Αύγουστος ήταν ο πιο ζεστός από το 1881


Ο πιο ζεστός Αύγουστος από το 1881, οπότε και διατηρούνται μετεωρολογικά στοιχεία, ήταν ο αυτός που μας πέρασε σύμφωνα με τη NASA.

Πρόκειται για την κατάληξη μιας σειράς μηνών - όπως ο περασμένος Μάιος - που είτε έσπασαν είτε βρέθηκαν πολύ κοντά στο να σπάσουν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.