Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σαουδική Αραβία: Ο μεγάλος χρηματοδότης του ακραίου ισλαμισμού

Η δυτική αντίληψη ότι «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις θα πρέπει να το χαϊδέψεις» είναι πολύ πιθανόν να οδηγεί σε εξαιρετικά οδυνηρές επιπτώσεις


Σαουδάραβες χορηγοί είναι οι πιο γενναιόδωροι χρηματοδότες των Σουνιτών τρομοκρατών σε παγκόσμιο επίπεδο

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

“ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” Το πλοίο άρχισε να βάζει νερά…

Η ορθοπεδική κλινική του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έχει απομείνει με μόλις δύο γιατρούς και η χθεσινή εφημερία καλύφθηκε με “εντέλλεστε” της διοίκησης. Στην αιμοδοσία από τους 11 ειδικούς γιατρούς έμειναν μόλις τρεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν εξορμήσεις για τη συλλογή αίματος.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Εκρηξη Περιστέρη: Το μνημείο δεν είναι ρωμαϊκό, ανήκει στον τέταρτο αιώνα π.Χ

Την πεποίθησή της ότι το μνημείο είναι ακράδαντα του τελευταίου τετάρτου του 4ου αιώνα π.Χ. εξέφρασε η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής Αικατερίνη Περιστέρη δηλώνοντας μάλιστα αγανακτισμένη από συναδέλφους της που, όπως είπε, «επιζητώντας 5 λεπτά δημοσιότητας βγαίνουν στις τηλεοράσεις και μιλούν χωρίς καν να γνωρίζουν την ανασκαφή».

Θύμα κατασκοπείας μεγάλη εταιρεία! - Έκλεψαν αρχεία με πατέντες της

Δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος οχτώ ατόμων – εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σέρρες: Σπείρα διαρρηκτών ρήμαζε δεκάδες σπίτια

Την απουσία των ενοίκων, που πιθανότατα βρίσκονταν σε καλοκαιρινές διακοπές, εκμεταλλευόταν σπείρα διαρρηκτών που "έγδυσε" τους τελευταίους δύο μήνες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer που εορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε έτους,  το  Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:
«Η Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε έτους με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση του κοινού για τη νόσο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Παγκόσμιες διακρίσεις συνεχίζουν να κατακτούν οι Έλληνες επιστήμονες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας!

Την τελευταία διάκριση απέσπασε από το Γερμανικό Οργανισμό TEMOS και το διεθνές DIPLOMATIC COUNCIL, ο Επ. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Σ. Κουβελάς και οι συνεργάτες του στηνEurodentica Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα !

Οι Σουηδοί ενώπιον του κοινού εχθρού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως γνωστόν, στις πρόσφατες εκλογές στη Σουηδία, ο κεντροδεξιός συνασπισμός έχασε και η κεντροαριστερά πέτυχε μια οριακή νίκη, με τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ να παραδέχεται την ήττα της Συμμαχίας, που κυβέρνησε τα τελευταία οκτώ χρόνια τη χώρα.


Ανακαλύφθηκε μαύρη τρύπα - μαμούθ σε γαλαξία νάνο

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα ασυνήθιστο ζευγάρι των πιο ακραίων αντιθέσεων: ένας νάνος γαλαξίας που στο κέντρο του έχει μια τερατώδη σε μέγεθος μαύρη τρύπα. Πρόκειται για τον μικρότερο και πιο ελαφρύ γαλαξία που έχει ποτέ βρεθεί να φιλοξενεί μια τέτοια μαύρη τρύπα. Η μάζα της ισοδυναμεί με περίπου 21 εκατομμύρια Ήλιους, έναντι 4 εκατ. Ήλιων που είναι η μάζα της μικρότερης μαύρης τρύπας που βρίσκεται στον δικό μας πολύ μεγαλύτερο γαλαξία.

ΟΓΑ: Σήμερα η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων


Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), καθώς και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.