Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ανθρώπινες απώλειες από το πέρασμα του Φανφόν στην Ιαπωνία

Ένας έφηβος και ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους


Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Φανφόν, που σαρώνει κυρίως τις κεντρικές περιοχές της Ιαπωνίας και το μεγαλύτερο νησί της χώρας, το Χονσού. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, υπάρχουν 3 νεκροί, αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες. 

Αναζητούνται ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα

Ερωτηματικά σχετικά με την ευθύνη της παρατεταμένης διακοπής της κυκλοφορίας στην Εγνατία οδό λόγω προγραμματισμένης εκτέλεσης εργασιών, την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας και τη στάση της Τροχαίας γεννά το χθεσινό τραγικό δυστύχημα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν 32, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε 35 ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εστησαν καταυλισμό Ρομά στο Λευκό Πύργο!

Ένας τσιγγάνικος καταυλισμός, γεμάτος χρώμα, μουσικές, παιδικές φωνές και καλλιτεχνικές δημιουργίες των Ρομά, στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον χώρο γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Στο νοσοκομείο ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος

Στη στεφανιαία μονάδα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου νοσηλεύεται από το πρωί ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια του Παπαγεωργίου, Μαρία Γιογκατζή, ο κ Παπαγεωργόπουλος μεταφέρθηκε το πρωί, από τις φυλακές Διαβατών όπου εκτίει την ποινή του, με πόνο στο στήθος και η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

Θησαυρός στα Αντικύθηρα! Χρυσά, χάλκινα και πήλινα αντικείμενα στο φως!

Παγκόσμιο ενδιαφέρον αποκτά και πάλι το ναυάγιο τωνΑντικυθήρων. Οι έρευνες στο ναυάγιο που πριν 114 χρόνια έφερε στο φως τον μοναδικό μηχανισμό των Αντικυθήρων φαίνεται ότι φέρνουν στο φως έναν μοναδικό θησαυρό.

Ήδη οι πληροφορίες μιλούν για ευρήματα όπως ένα χρυσό δακτυλίδι, μια σειρά από πήλινα αγγεία, μια άγκυρα, τμήμα από τον σκελετό μιας κλίνης αλλά και ένα δόρυ μήκους 2,20 μέτρων.

Ποιους αφορά η μείωση συντάξεων από 1/1/2015

Αρον άρον βγαίνουν στη σύνταξη χιλιάδες ασφαλισμένοι υπό το φόβο των νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό από το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», τα νέα κριτήρια, πέρας όσων έχουν ήδη ψηφιστεί, έχουν προκαλέσει πανικό με αποτέλεσματα τόσο οι υπάλληλοι του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα να σπεύδουν να βγουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του 2014.

Ήπειρος: Έκλεισε ξανά η Εγνατία–«Δίπλωσε» νταλίκα και έπεφταν βροχή τα αυτοκίνητα

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία-Αυτοκίνητα «έσκαγαν» στο οδόστρωμα έπειτα από πτήσεις δευτερολέπτων


To περιστατικό έγινε στην Εγνατία Οδό στην Ήπειρο, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και του κόμβου Νεοχωρίου, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα...

Οι θιασώτες του χρέους και ο κ. Ντράγκι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Θεωρητικά, έχουμε όλοι συμφωνήσει πως η κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα πριν από την κρίση και πριν από τα μνημόνια, δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να ζούμε επ’ άπειρον με δανεικά, να συσσωρεύουμε ελλείμματα πάνω στα ελλείμματα, να διογκώνουμε ένα ήδη θηριώδες χρέος.