Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Στη "φάκα" δικηγόρος για απάτη με πλαστά δικαιολογητικά

Συνελήφθη δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά, εκταμίευε δήθεν για λογαριασμό πελατών του χρήματα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος δικηγόρος, παραποιούσε δικαστικές αποφάσεις έτσι ώστε να φαίνονται ότι επιβάλλουν την επιστροφή των χρηματικών ποσών, τα οποία είχαν καταθέσει υπόδικοι πελάτες του στο στάδιο της ποινικής προδικασίας (χρηματικές εγγυήσεις, κατασχέσεις).

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ "Φρένο" στην καύση γεωργικών υπολειμμάτων λόγω ρύπανσης

Φρένο στη ρύπανση που προκαλεί, κυρίως στην ατμόσφαιρα, η καύση των γεωργικών υπολειμμάτων επιχειρεί να βάλει ο δήμος Δέλτα, όπου εκτείνονται περισσότερα από 120.000 στρέμματα ορυζώνων.

ΤΗΣ Φ. ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: ΕΔΕ από τις στρατιωτικές Αρχές

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των τριών θανόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. Ο τραυματίας αξιωματικός διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω διαρρήκτης αναρριχητής

Αναρριχητής διαρρήκτης κατηγορείται ότι είχε ρημάξει διαμερίσματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ φέρεται ότι μπήκε σε ζαχαροπλαστείο, ακόμη και σε ξενοδοχείο, αφαιρώντας χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ Δημιουργείται μητρώο ασθενών στην Ελλάδα


Παραμελημένοι φαίνεται ότι είναι οι ασθενείς με χρόνιο πόνο στη χώρα μας.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Οι υπάρχουσες δομές και η στελέχωσή τους δεν επαρκούν για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών αυτών, ενώ συχνά δεν τους χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Κι αυτό ακριβώς διότι ο χρόνιος πόνος αντιμετωπίζεται σαν σύμπτωμα και όχι ως νόσος, παρότι ήδη έχει αναγνωριστεί από το 2011 από 29 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

ΜΑΘΗΤΕΣ Περιμένουν στη στάση τα... αδιάθετα δρομολόγια

Άρχισε από χθες η πρώτη και μεγαλύτερη δόση της μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, με αρκετά δρομολόγια όμως να μένουν αδιάθετα, δηλαδή να μην έχουν ξεκινήσει, είτε επειδή προέκυψαν μετά τις νέες εγγραφές σε σχολεία είτε επειδή τα αποφεύγουν ως ασύμφορα οι λεωφορειούχοι.

Του Κωστή Κεκελιάδη
kkekeliadis@gmail.com
Από τις... πολικές αρκούδες εμπνεύστηκε, μάλλον, η ΝASA, για την αποστολή της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία χρηματοδοτεί μία έρευνα για την επίδραση της χειμερίας νάρκης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πάτρα: Έσωσε το σπίτι του και μείωσε κατά 80% το χρέος του

Υπερχρεωμένος δανειολήπτης κατάφερε να σώσει το σπίτι του και να απαλλαγεί απο το 80% των χρεών του με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας.

Ο δανειολήπτης δεν κατάφερε να σώσει μόνο την πρώτη κατοικία του, αλλά και να μειώσει το χρέος του κατά 80%. Την απόφαση, που έσωσε τον 53χρονο δημόσιο υπάλληλο, την έβγαλε το ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου).

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.

Μετά την ανακοίνωση της ένταξής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής:

Πώς θα αναγνωρίζονται οι ημέρες εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση

Υπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με έγγραφο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναστολή καταβολής της σύνταξης, ενώ η αξιοποίηση του χρόνου αυτού γίνεται μόνο για κάθε 300 ημέρες εργασίας.

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις νεκροί οπλίτες και ένας τραυματίας από έκρηξη σε στρατόπεδο

Στο πένθος βυθίζει τη χώρα μας η νέα τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία - Κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας στρατιώτης βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μην ξεχνάτε το αντιγριπικό εμβόλιο

Tη σπουδαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού ως μέσο προφύλαξης από την εποχική γρίπη τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την έναρξη της φετινής περιόδου επιτήρησης της γρίπης 2014-2015 στο Βόρειο Ημισφαίριο, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2014 ως και τις 17 Μαΐου 2015.

Σε λίγες μέρες σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν τα μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου!

Αποκλειστική Συνέντευξη του Αντώνη Παυλίδη, Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών στο e-Pontos.gr


Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια απ’ τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και αφορά τη διδασκαλία της Ποντιακής διαλέκτου, βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Οι φίλοι του e-Pontos έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον και μας βομβαρδίζουν συνεχώς με σχετικά ερωτήματα τόσο απ’ την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Για όλες τις εξελίξεις σχετικά το ζήτημα αυτό είχαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αντώνη Παυλίδη, που σας την παραθέτουμε.

Ρέντσι: Η μεγάλη σύγκρουση με τα συνδικάτα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Κάθε άλλο παρά εύκολος αποδεικνύεται ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών και στην Ιταλία, που διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βλέπει το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται, με το δημόσιο χρέος να προβλέπεται ότι θα ανέλθει φέτος στο 131,6% του ΑΕΠ και το 2015 στο 133,4%.

To YouTube βάζει όρια ηλικίας στα video

Όριο ηλικίας ή αλλιώς το σύστημα Age Rating αναμένεται να υιοθετήσει το Youtube στα βίντεο του με σκοπό την προστασία των παιδιών.

Το Youtube αρχίζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα προστατεύει τα παιδιά από video με ακατάλληλο περιεχόμενο

Κοζάνη: Ξύπνησαν και αυτό που είδαν στο σαλόνι τους έκανε να ''παγώσουν'' - Πρωτοφανές συμβάν στη Σιάτιστα!

Η οικογένεια μόλις είχε ξυπνήσει όταν ξαφνικά η μητέρα άρχισε να τρέχει και να καλεί σε βοήθεια.
Όλα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σιάτιστα και συγκεκριμένα στη συνοικία Γεράνεια. Μια αλεπού βρέθηκε στα πρώτα σπίτια της συνοικίας και αφού έφαγε τις κότες από το κοτέτσι την πήρε χαμπάρι ένα παιδάκι με αποτέλεσμα αυτή να τρομάξει και να ανέβει σε ένα δέντρο και από εκεί να μπει στο σαλόνι του σπιτιού!

Ταυτότητες - εξπρές από σήμερα

ΜΟΛΙΣ ΜΕ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΑ

Σε καθολική εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο σύστημα έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας- εξπρές, το οποίο αποφασίστηκε μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια.

Έχουν αντικλείδι για όλες τις πόρτες ασφαλείας οι κλέφτες! Έχασαν τον ύπνο τους οι πολίτες

Κι όμως επί της ουσίας δεν υπάρχει απαραβίαστη πόρτα για τουςδιαρρήκτες που όπως αποδείχθηκε έχουν το τρόπο να ανοίγουν και τους πιο σύγχρονους μηχανισμούς ασφαλείας κάνοντας τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να χάνουν τον ύπνο τους

ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ...ΕΡΩΤΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

Μάτια κουρασμένα, κόκκινα που κλαίνε, αν δεν είναι από …έρωτα, τότε είναι πιθανό να πάσχουν από ξηροφθαλμία λένε οι οφθαλμίατροι.

Τα συμπτώματα αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της πιο συχνής πάθησης που πλήττει το ανθρώπινο μάτι παρουσιάστηκαν από οφθαλμίατρους σε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας , στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι.