Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έβγαλαν πάνω από ένα εκατομμύριο κλέβοντας φορτηγά σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία

Πολυμελές κύκλωμα «όργωνε» επί 1,5 χρόνο τη χώρα -κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα- κλέβοντας σωρηδόν αγροτικά οχήματα. Συνολικά 28 άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κύκλωμα -τα ηνία του οποίου κινούσαν τέσσερα άτομα- έκανε 77 κλοπές, αποκομίζοντας κέρδος που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ “Πάρτι” διαφθοράς δείχνουν οι έλεγχοι

Κακοδιαχείριση και σπατάλη δημοσίου χρήματος δείχνουν τα πορίσματα των έξι ελέγχων που έγιναν σε αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Η Κοσμοχαλασιά κοντά και η Αναλαμπή στην σειρά.

Από ώρα σε ώρα περιμένουμε τον γείτονα μας Τούρκο να μας κάνει ¨μεγάλο καλό¨.

Και ποιο θα είναι αυτό;
ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ  τον  Κολοκοτρώνη που φέρουμε μέσα μας.

Μήπως ετοιμάζεται εξέγερση στα Βαλκάνια μέσω του ποδοσφαίρου;

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Κόσσοβο, με τους Τούρκους να μπαίνουν και αυτοί στο «Κόλπο» 

Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο οι δήμαρχοι των σερβικών πόλεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ζητάνε προστασία για τους εκεί Σέρβους, και από την κυβέρνηση της χώρας τους.

Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: “H σημασία του Μακεδονικού Αγώνα στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης”

Ο “Μακεδονικός Αγώνας και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης” ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης με αφορμή την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.

Πράσινη” μπαταρία με σπόρους τριφυλλιού και ρητίνη πεύκου αξιοποιεί το λίθιο

Μια μπαταρία από οργανικά υλικά που επιτυγχάνει αποδοτικότητα αντίστοιχη με τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, χωρίς όμως τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της απόρριψής τους στο περιβάλλον, αφού μπορεί να ανακυκλωθεί με ασφάλεια και χαμηλό κόστος ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στη Σουηδία.

Απίστευτο: Σε ορυχείο οι τουρίστες κάνουν... τραμπολίνο!

Στην βόρεια Ουαλία


Ένα παλιό ορυχείο στην Ουαλία έχει γίνει το ιδανικό μέρος για τραμπολίνο και ανεβάζει την αδρεναλίνη στους τολμηρούς επισκέπτες τουΚοντά στα βουνά της βόρειας Ουαλίας υπάρχει ένα τεράστιο ορυχείο ηλικίας 176 ετών.

Μπανάνες: οκτώ λόγοι για να φάτε ακόμα περισσότερες

Η μπανάνα είναι ένα σχετικά φθηνό, χορταστικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία. Μάλιστα, οι μπανανόφλουδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εννέα τουλάχιστον απρόσμενους τρόπους.

Σαρωτικοί έλεγχοι επιδομάτων σε 650 χιλιάδες συνταξιούχους


Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας μπαίνουν τα επιδόματα 665.000 περίπου συνταξιούχων.

Θα ελεγχθεί αν νομίμως ή όχι καταβάλλονται τα ποσά αυτά τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 462 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τεράστιος υπόγειος ωκεανός (;) στο «Αστρο του Θανάτου»

Έναν τεράστιο υπόγειο ωκεανό ενδέχεται να φιλοξενεί ένα από τα μικρότερα φεγγάρια του Κρόνου, ο Μιμάς, που έχει βαφτιστεί και «Άστρο του Θανάτου» λόγω της ομοιότητάς του με τον ομώνυμο διαστημικό σταθμό στον «Πόλεμο των Άστρων».

Πάτρα: Το άγνωστο παράπονο του αδικοχαμένου στρατιώτη Φώτη Ανδρικόπουλου - Η οργή του πατέρα του για την αποζημίωση που έλαβε!

Το τελευταίο τηλεφώνημα του άτυχου οπλίτη και τα λόγια του πατέρα του συγκλονίζουνκαι δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα...

Η τουρκική πρόκληση

Η Τουρκία, αφού συνέβαλε αποφασιστικά στον εξοπλισμό του ISIS, σήμερα, με μεγάλο φαρισαϊσμό, παρακολουθεί σχεδόν αδιάφορα τα έργα και τις ημέρες του στο κουρδικό μέρος της Συρίας. Έως πότε;

Τα νεο-οθωμανικά οράματα του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου μάλλον μπαίνουν στο ψυγείο

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Η Αμφίπολη άφησε άφωνη μέχρι και τη Μέρκελ (ΦΩΤΟ)

Ακόμα και η Άνγκελα Μέρκελ ενδιαφέρθηκε για την εξέλιξη των ανασκαφών στην Αμφίπολη. Και φυσικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που κάθισε δίπλα της στη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης - Ασίας κάθισε δίπλα της, δεν έχασε ώρα και έβγαλε το tablet του να τις δείξει τις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες της Περσεφόνης.