Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ενας αιώνας από τον «Μεγάλο Πόλεμο»

Βυθισμένος σε μία «θάλασσα» από παπαρούνες, ο Πύργος του Λονδίνου συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την 100ή επέτειο από την έναρξη του «Μεγάλου Πολέμου».

Έρχονται τα "έξυπνα" φανάρια

Βρίσκεστε σε μια μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζετε πώς ακριβώς θα πάτε σε κάποιο σημείο. Ρωτάτε περαστικούς και σας λένε να στρίψετε από το τρίτο φανάρι δεξιά και στη συνέχεια στο δεύτερο φανάρι αριστερά.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ο μυστικός χάρτης της CIA. Ποιο είναι το κρυφό σχέδιο της Αμερικής για τη μέση ανατολή;

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα επιμορφωτική διάλεξη με τίτλο: «Η Τουρκική εξωτερική πολιτική και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή» με εκλεκτούς ομιλητές τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Μάριο Ευριβιάδη και τον διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Χρίστο Ιακώβου.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΛΑΦΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ «ΓΟΗΤΕΥΕΙ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην Ευρώπη σήμερα υπάρχει μια χαρακτηριστική απαξίωση των χριστιανικών προτύπων όπως αυτά εξελίχτηκαν μετά το σχίσμα του εντέκατου αιώνα, με την άνοδο του διαφωτισμού και την επικράτηση ενός ωμού ορθολογισμού και μιας επιστημονικότητας που αφαίρεσε από τον άνθρωπο το μοναδικό προσωπικό του βάθος.

Από το “κίνημα της πατάτας” στο “κίνημα διαμαρτυρίας”

Στις αρχές του 2012 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας (ΕΟΔνΠ), με έδρα την Κατερίνη, ξεκίνησαν το λεγόμενο “κίνημα της πατάτας”. 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Σαμαράς: Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν

ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκλογές δεν θα γίνουν και Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, τόνισε πριν από λίγο, μετά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Τραγωδία με μετανάστες στο Βόσπορο

Βυθίστηκε το πλοιάριο που επέβαιναν- Τουλάχιστον 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα νερά


Τουλάχιστον 24 πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στη βόρεια πλευρά του Βοσπόρου, έπειτα από τη βύθιση πλοιάριου που πιστεύεται ότι μετέφερε μετανάστες, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αριθμημένα φανάρια στη Θεσσαλονίκη

"Φρένο" στα άσκοπα οχηματοχιλιόμετρα και στη σπατάλη βενζίνης και χρόνου, με μια ρηξικέλευθη πρόταση
Τριακόσιες ογδόντα πέντε μικρές, κίτρινες πινακίδες θα τοποθετηθούν σύντομα πάνω από φανάρια σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια πρόταση του συγκοινωνιολόγου - μελετητή Σταύρου Κωνσταντινίδη, που "υιοθετήθηκε" από το γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και αναμένεται να βάλει "φρένο" στα άσκοπα οχηματοχιλιόμετρα, στη σπατάλη βενζίνης και χρόνου.

Παπούλιας σε Τσίπρα: Χρειάζεται στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση

Σε εξέλιξη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της Λύσσας θα εφαρμοστεί στην περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων από το στόμα, κατά το διάστημα 10-16 Νοεμβρίου 2014.

Ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Αρχαγγέλλου Μιχαήλ.

 Στις 6, 7, 8 και 9 Νοεμβρίου 2014 η Πολεμική Αεροπορία εορτάζει τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.
 Κατά τις εορταστκές εκδηλώσεις που  θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Μίκρας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το προσωπικό, το υλικό και τα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας στη στατική έκθεση αεροσκαφών, οπλισμού και εξοπλισμού που θα δημιουργηθεί σε ανοικτό και κλειστό χώρο.

Πυροβόλησαν δικηγόρο για να τον ληστέψουν

Ενέδρα είχαν στήσει σήμερα λίγο πριν από τις 9 το πρωί δύο ένοπλοι σε δικηγόρο έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, προκειμένου να τον ληστέψουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που προκύπτουν απο την πρώτη καταγγελία του θύματος, άγνωστος είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του, στην οδό Φειδίου 34 στην Πεντέλη και μόλις βγήκε, τον πυροβόλησε με πιστόλι στο πρόσωπο, άρπαξε μια τσάντα και εξαφανίστηκε.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε η ευρωπαϊκή επιχείρηση με την ονομασία «Τρίτων» για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων στη Μεσόγειο, όπου, ως γνωστόν, η κατάσταση είναι δραματική.

Παράλληλα, η Ιταλία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η δική της επιχείρηση «Mare Nostrum» και πλέον θα δρα στο πλαίσιο της Frontex και της νέας ευρωπαϊκής επιχείρησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ ΤΟΥ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο πλαίσιο της Eπετείου Yπογραφής της Aνακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Προσοχή! Διπλοχρεώνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Κι όμως υπάρχει πιθανότητα από λάθος κάποιοι να πληρώσουν διπλά τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν.

Στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο υπάρχει μια παγίδα για όσους έχουν δηλωμένο ένα όχημα (συνήθως σύζυγοι) με ποσοστό 50%.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΚΑΣ. Εξερευνά αρχαιολογικούς χώρους χωρίς καν να... σκάψει!

Την «ακτινογραφία» του υπεδάφους όπου μπορεί να κρύβονται αρχαιότητες, δίνει καθηγητής γεωφυσικής στη Θεσσαλονίκη, «σκανάροντας» την περιοχή με ειδικά μηχανήματα που τοποθετεί στην επιφάνεια του εδάφους.

Δημόσιο: Ποιοι παίρνουν μπόνους έως και 2.000 ευρώ το μήνα! Πως αιτιολογεί τις χαοτικές διαφορές το υπουργείο Οικονομικών

- Στοιχεία "φωτιά" για μισθολογικές ανισότητες στον Δημόσιο τομέα
- Τα... δωράκια που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι
- Στα χέρια της κυβέρνησης τα στοιχεία από τη μελέτη για το νέο μισθολόγιο
- Ποιοι παίρνουν μπόνους μεγαλύτερο από τον βασικό μισθό
- Διαβάστε αναλυτικά

ΗΠΑ: Εδωσε τέλος στη ζωή της η 29χρονη καρκινοπαθής - Συγκινεί το τελευταίο της μήνυμα

«ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Έδωσε τέλος στη ζωή της η αμερικανίδα καρκινοπαθής και υπέρμαχος του δικαιώματος στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Compassion and Choices που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ως και 12 χρόνια επιπλέον στη δουλειά – Για σύνταξη... όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

- Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μητέρες και εργαζόμενοι σε τράπεζες καιΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι

- Κανείς εργαζόμενος δεν θα μπορεί να βγει σε σύνταξη πριν το 62ο έτος

- Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των πρόωρων συντάξεων ζητάει η τρόικα για να επιστρέψειΟυσιαστικά γραπτή εγγύηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας ζητάει η τρόικα για να επιστρέψει στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων).