Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η πρώτη - παγκοσμίως - διδακτορική διατριβή για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων


Την πρώτη, παγκοσμίως, διδακτορική διατριβή για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων ολοκλήρωσε στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. η Μαγδαληνή Αναστασίου, διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής.

Αόρατα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια, ψύχουν κτήρια [video]

Πολλές προσπάθειες έχουν καταβληθεί την τελευταία δεκαετία για την ανάπτυξη διάφανων ηλιακών κυψελών που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε αντίστοιχα φωτοβολταϊκάπάνελ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ: ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ

Τρεις ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε σεισμός στο ορυχείο όπου εργάζονταν στην πόλη Καρβίνα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Τσεχίας, ανακοίνωσαν σήμερα (14/11/2014) στελέχη της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το ορυχείο.

Καταργείται η προσωποκράτηση για χρέη των οικονομικά αδυνάτων

Ουσιαστικές τροποποιήσεις επέρχονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ου αιώνα

Ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ, ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς του 20ού αιώνα, πέθανε χθες σε νοσοκομείο της νότιας Γαλλίας σε ηλικία 86 ετών.

Ο Αλεξάντερ Γκρότεντικ είχε αποσυρθεί στη νοτιο-δυτική Γαλλία και ζούσε απομονωμένος στο χωριό Λασέρ, θέλοντας να κρατηθεί μυστικός ο τόπος διαμονής του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ DUŠAN PETROVIĆ

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Σταθεροποίηση και τις Διεθνείς Σχέσεις της Δημοκρατίας της Σερβίας Dušan Petrović είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο στον τομέα του τουρισμού Γιάννη Γιώργο.

Πόρισμα-φωτιά του ΑΣΕΠ: Εκτός Δημοσίου όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα

Παράνομες κρίνει 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας το ΑΣΕΠ και ζητά ανάκληση των προσλήψεων. Η απόφαση - σταθμός αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μετατροπές συμβάσεων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισης τους.

Χωρίς πουλιά μένουν οι ουρανοί της Ευρώπης

Κοινά είδη πουλιών που κάποτε πετούσαν στους ουρανούς της Ευρώπης αφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς όπως δείχνουν στοιχεία από 25 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι μηχανοδηγοί, οι πιλότοι και το νέο μεγάλο ψέμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δοθέντος ότι το νέο μεγάλο ψέμα, σύμφωνα με το οποίο τα χρέη μας τα κρατούν ευρωπαϊκά κράτη και επομένως είναι… πιο εύκολο να μας τα «κουρέψουν», κρατήστε και μια ακόμη σημείωση:

Ως γνωστόν, η Γερμανία ταλανίζεται και παραλύει κάθε τόσο από τις απεργίες των μηχανοδηγών των Γερμανικών Σιδηροδρόμων – η τελευταία υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει πάνω από 100 εκ. ευρώ.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Στη διάθεση του κοινού τέθηκε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (14/11/2014) η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να διορθώσουν τα λάθη που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ.

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους

Το νέο πρόγραμμα προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ από το οποίο θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 50.000 άνεργοι θα ανακοινώσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Και ο διαβητικός μπορεί να έχει μία γλυκειά ζωή χωρίς τύψεις ...

Την έχουν αποκαλέσει τη «σιωπηλή» επιδημία της εποχής και όχι άδικα, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 400 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως ζουν σήμερα με τη νόσο, αριθμός που αναμένεται να ανέλθει στα 600 εκατ μέχρι το 2035.

Αναζητούν στους υπεραιωνόβιους το γονίδιο της μακροζωίας αλλά... δεν το βρίσκουν

Απέτυχε και η νέα προσπάθεια των επιστημόνων να εντοπίσουν κάποιο «μαγικό» γονίδιο που χαρίζει σε μερικούς ανθρώπους μακροζωία, αν και σύμφωνα με τα δεδομένα ήταν η πιο ολοκληρωμένη από κάθε άλλη φορά.

Συναντήθηκε ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο με τον κοντύτερο - ΒΙΝΤΕΟ

O ένας βλέπει τον κόσμο από τα 2,51 μέτρα, ο άλλος δεν έχει ύψος παρά μόλις 54,6 εκατοστά: ο ψηλότερος άνδρας του κόσμου, ο Τούρκος Σουλτάν Κιοσέν, συνάντησε σήμερα στο Λονδίνο για πρώτη φορά τον κοντύτερο άνδρα παγκοσμίως, τον Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι από το Νεπάλ.