Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι 10 πόλεις που θα εξαφανιστούν από το χάρτη μέχρι το 2100

Αυτές είναι οι 10 πόλεις που θα εξαφανιστούν από το χάρτη μέχρι το 2100
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Δέκα πόλεις που η κλιματική αλλαγή, τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, αλλά και κάποιοι οικονομικοί λόγοι απειλούν να τις σβήσουν από τον χάρτη παρουσιάζουν διεθνείς μελέτες. Σεισμοί, πλημμύρες αλλά και φτώχεια είναι οι βασικές απειλές για τις πόλεις που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον παγκόσμιο χάρτη μέχρι το 2100.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην ανατολική Θεσσαλονίκη


Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, γύρω στις 6 το απόγευμα, σε γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή του Φοίνικα άφησε χωρίς ηλεκτροδότηση μια μεγάλη περιοχή στα ανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Θεσσαλονίκη. Πετροπόλεμος στην Πύλη Εμπορίου- Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας.

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς άγνωστοι 

βγήκαν από τον χώρο του ΑΠΘ και άρχισαν να πετάνε πέτρες. Αυτή την ώρα διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Ξεχειμωνιάστε με ασφάλεια

Και τον φετινό χειμώνα αναμένεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, εκατομμύρια Έλληνες να ζεσταθούν από εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (ηλεκτρικές θερμάστρες, τζάκια, ξυλόσομπες, θερμάστρες υγραερίου κτλ.). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι κάθε ένα από τα παραπάνω μέσα θέρμανσης πρέπει να χρησιμοποιείται με τον ενδεδειγμένο τρόπο αφού, σε διαφορετική περίπτωση, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης

Χωρίς ρεύμα περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει από τις έξι το απόγευμα περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή του Φοίνικα.

55χρονη κοιμόταν επί 5 χρόνια με το πτώμα της μητέρας της

Μια 55χρονη Γερμανίδα που πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εισήχθη σε άσυλο όταν βρέθηκε στο διαμέρισμά της το μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας της, η οποία είχε πεθάνει πριν από μια πενταετία.

136 εκατ. ευρώ στους 11.116 νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα

Από την 1/1/2015, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ενεργοποιήσει τη δυνατότητα που παρέχουν οι κοινοτικοί κανονισμοί για αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων ηλικιακά αγροτών έως το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον οικονομική υποστήριξη.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ¨BUILDING GREEN EXPO 2014¨

Στην 7η Εμπορική Εκθεσιακή Συνάντηση ¨Building Green Εxpo 2014¨, διεθνή έκθεση για το ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, την ενεργειακή ανακαίνιση και τον αστικό χώρο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία Αττικής (Περίπτερο Aρ. C15 - C16) συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...

ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ PHILOXENIA 2014

Υψηλή επισκεψιμότητα από τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους επισκέπτες σημείωσε η φετινή παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2014 (13 έως 16 Νοεμβρίου 2014) στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής.

Ήπειρος: Θάνατος 15χρονης μετά από επίσκεψη σε Αλβανό οδοντίατρο - Έπεσε νεκρή στη μέση του δρόμου

Η 15χρονη είχε βγει από το οδοντιατρείο όταν ξαφνικά άρχισε να μην αισθάνεται καλά, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στη μέση του δρόμου...

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στα Γιάννενα, μία 15χρονη Βορειοηπειρώτισσα η οποία προηγουμένως είχε επισκεφτεί Αλβανό οδοντίατρο στην πόλη των Αγίων Σαράντα!

Τριήμερη προειδοποιητική απεργία των δικηγόρων από 19 έως 21-11-2014

Αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της στις 15/11/2014-

Τριήμερη αποχή από Τετάρτη 19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ “TERRA MED” ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Εγκρίθηκε κατά την πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αξιολόγηση της υποβάθμισης του εδάφους και στρατηγικές αποκατάστασης για τον αειφόρο σχεδιασμό χρήσεων γης» και ακρωνύμιο “TERRA-MED” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013».

Απίστευτο! Βάζουν διόδια στην Αμφίπολη

Στα σκουπίδια πετάει η τρόικα τη λύση της αναλογικής χρέωσης και ήδη προωθείται υπουργική απόφαση για 18 σταθμούς διοδίων στηνΕγνατία Οδό, ένας εκ των οποίων θα κατασκευαστεί στηνΑμφίπολη.

Φοιτητές δεν επέτρεψαν στον πρύτανη του ΑΠΘ να καταθέσει στεφάνι (ΦΩΤΟ)

Φοιτητές που είναι συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί στη Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ δεν επέτρεψαν στον πρύτανη, Περικλή Μήτκα, να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο πρύτανης του ΑΠΘ έφτασε μέχρι την είσοδο, ωστόσο όταν προσπάθησε να πλησιάσει στο μνημείο, οι φοιτητές έφτιαξαν αλυσίδα και τον απέτρεψαν από το να προχωρήσει.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Διάλεξη με θέμαανίχνευση - διάγνωση των παθήσεων του μαστού και τη νέα παθολογοανατομική ταξινόμηση του καρκίνου του μαστού, θα δώσει στην Αθήνα οδιάσημος Σουηδός -Αμερικάνος Ομότιμος Καθηγητής ΑκτινολογίαςΔρLaszloTabar., 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ Μ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την 21η Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα εορταστεί και εφέτος με λαμπρότητα και επισημότητα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά τον φετινό εορτασμό θα λάβουν χώρα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:

Η επέτειος με μια άλλη ματιά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Για τη σημερινή επέτειο έχουν γραφτεί και ειπωθεί σχεδόν τα πάντα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι πάντα συγκινητικό να βλέπει κανείς τις εικόνες από τη Νομική και το Πολυτεχνείο – τα αγόρια με τα μακριά μαλλιά και τις «καμπάνες», τα κορίτσια με τα ταγάρια και τις φαρδιές φούστες.

Τέλος η επικουρική σύνταξη - Στα 80-90 ευρώ μέχρι το 2018

Τέλος η επικουρική σύνταξη - Στα 80-90 ευρώ μέχρι το 2018
ΕΚΤΙΜΗΣΗ - ΣΟΚ

Την εκτίμηση – σοκ ότι σε μόλις 3-4 χρόνια οι επικουρικές συντάξεις θα μοιάζουν με… φιλοδώρημα των 80 ευρώ, έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας, Νίκος Καλάκος, μιλώντας στο Mega.

Ολο το Κτηματολόγιο σε 357 περιοχές της χώρας με ένα... κλικ!

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Του Κοσμά Ζακυνθινού

Δείτε με ένα κλικ το ακίνητο που δηλώσατε και ελέγξτε αν έχει αποτυπωθεί σωστά. Το Εθνικό Κτηματολόγιο με τη νέα υπηρεσία θέασης που βρίσκεται ήδη στον αέρα, από τις αρχές της εβδομάδας, απαλλάσσει οριστικά τους ιδιοκτήτες από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες εντοπισμού και αποτύπωσης της ακίνητης περιουσίας.

Συντάξεις και από τα 50

Ευκαιρίες για έξοδο στη σύνταξη από τα 50 αλλά και παγίδες που κρύβουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 55 στα 67 για πλήρη σύνταξη κρύβουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ για περίπου 1,5 παλαιούς (μέχρι 1992) και νέους (μετά το 1993) ασφαλισμένους.

Βίντεο: Έχτισε παλάτι για ρεκόρ Γκίνες στην άμμο

Να διαψεύσει τη φράση «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια» επιχείρησε αμερικανός καλλιτέχνης

Να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για το υψηλότερο παλάτι από άμμο επιχείρησε ο αμερικανός καλλιτέχνης Ράστι Κροφτ.

Κίνα: 18 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο μεταποίησης τροφίμων

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Νέα Κίνα.

Αυτές είναι οι πιο πλούσιες τροφές σε αντιοξειδωτικά

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις τροφές βοηθούν το σώμα μας να σκοτώσει τα βακτήρια και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και το DNA μας.