Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Στο έλεος της νεροποντής

Σοβαρά ποβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν από χθες το πρωί, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, οι κάτοικοι σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου χωράφια πλημμύρισαν και δρόμοι αποκόπηκαν από την κυκλοφορία. Μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στους οικισμούς του Πεντάλοφου και της Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη: Υποσχόταν καριέρα μοντέλου και... φωτογράφιζε γυμνά ανήλικα κορίτσια!

Το όνειρο " ανήλικων κοριτσιών να κάνουν καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ εκμεταλλεύτηκε ένας 51 ετών άνδρας, ο οποίος προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη πρακτορείου έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του να ποζάρουν γυμνά ή ημίγυμνα μπροστά στον φωτογραφικό του φακό ή την κάμερα.

Νεκρός Σύριος γιατρός κοντά στην Κακαβιά!

Έφτασε με λεωφορείο από την Αθήνα στα Γιάννενα και μετά με τα πόδια μέχρι την Κακαβιά

Ένας γιατρός από την Συρία,πέθανε στην προσπάθεια του να διαφύγει από τη χώρα μας και να περάσει τα σύνορα με την Αλβανία.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κατασκευάστηκε η πρώτη παντοφοβική δομή στα χρονικά

Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν την πρώτη στα χρονικά παντοφοβική επιφάνεια, η οποία μπορεί να απωθήσει από πάνω της οποιοδήποτε υγρό ανεξαρτήτως της χημικής σύστασης αυτού.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 39/2014, 05-12-2014) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Το Βρετανικό Μουσείο δάνεισε ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, δανείζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα που είχε αφαιρέσει τον 19ο αιώνα ο Λόρδος Έλγιν από την Ακρόπολη, στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Μπερδεύοντας τους δανειστές με τις αρκούδες

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα εκτός συνόρων – και πάντως όχι εκείνοι που βλέπουν στον καθρέφτη τους τον περιούσιο ηγέτη της περιούσιας χώρας και τους συνομιλητές τους ως αρκούδες που θα τους βαράνε τα νταούλια – πιθανότατα πληροφορήθηκαν πως στη Σουηδία υπάρχει κυβερνητική κρίση.

Σε 10 δόσεις προβλέπεται η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ το 2015

Με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν φέτος, ακόμη και αν μειωθούν στο ύψος των εμπορικών

Μέχρι και 10 δόσεις προβλέπει το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2015, προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι ιδιοκτήτες και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τις δόσεις τους προς την Εφορία.

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου  έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη από το 1985 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, συμμετέχοντας ενεργά στο Εθελοντικό Κίνημα και που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Πρωτοφανής σκονοθύελλα «έπνιξε» πόλη της Αυστραλίας

Μια πρωτοφανής σε ένταση και πυκνότητα σκονοθύελλα μετέτρεψε τη μέρα σε νύχτα στην μικρή πόλη Μπεντούρι του Κουϊνσλαντ.

Φωτογραφία: ABC News

Η πόλη αυτή βρίσκεται κοντά στην έρημο Σίμπσον και το όνομά της στη γλώσσα των Αβοριγίνων σημαίνει «σκονοθύελλα».

Βόλος. Νεκρός 48χρονος εργάτης στα Χαλυβουργία Θεσσαλίας

Νεκρός ανασύρθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας 48χρονος εργάτης στην Χαλυβουργία Θεσσαλίας του Μάνεση, στην Β' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Δημόσιο: Στη σύνταξη ακόμη και από 49 ετών!

Πάνω από 21.000 υπάλληλοι θα βγουν σε σύνταξη μέχρι το τέλος του χρόνου. Κύμα φυγής καταγράφεται στο δημόσιο λόγω των αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό.Ο μεγάλος φόβος για τις αλλαγές στον υπολογισμό των συντάξεων που θα φέρει μειώσεις, αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα επιφέρουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας κυρίως για τις γυναίκες κάνει τους υπαλλήλους να φεύγουν κατά χιλιάδες ακόμη και με πρόωρη σύνταξη πριν τα 50 έτη εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου.