Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Καζακστάν: Επιδημία... υπνηλίας οδηγεί χωριό σε εκκένωση!

ΑΛΗΘΙΝΟ... «SLEEPY HOLLOW»

Οι αρχές του Καζακστάν αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση του χωριού Καλάτσι, στα βόρεια της χώρας, καθώς εδώ και περίπου δύο χρόνια οι κάτοικοι του υποφέρουν από μια ανεξήγητη και μαζική πάθηση: Κοιμούνται συνέχεια!

Επιδοτήσεις ως 100% για 50 κατηγορίες επιχειρήσεων

Παράθυρο μεγάλης ευκαιρίας ανοίγει το ΕΣΠΑ σε 50επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πρόκειται για το πρόγραμμα«Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» το οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Ιανουαρίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΟΡΦΑΝΟ

Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Ορφανό είχε σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

Eκλογές 2015: Άδειες, άσκηση εκλογικού δικαιώματος

Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και απαγόρευση προσλήψεων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

CHARLIE HEBDO: ΟΛΑΝΤ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ»

Στο σημείο του μακελειού έφτασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανουσά Ολάντ.

Ο Ολάντ δήλωσε σοκαρισμένος από το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ

Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνει ότι η δωρεάν κάρτα μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία για τις Αστικές συγκοινωνίες , θα διανέμεται μετά τις 16-2-2015. Μέχρι τότε ισχύουν οι κάρτες του έτους 2014.



Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι – Άγνωστοι γάζωσαν τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo – Τουλάχιστον 10 οι νεκροί

- Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού
- Δυο οι δράστες της επίθεσης με καλάσνικοφ στο Charlie Hebdo
- Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς θα αυξηθεί

Έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα για να ακούσουν τα… νταούλια μας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτά τα χρόνια της κρίσης, ο τυφλός εγωισμός δεν επέτρεψε σε πολλούς από εμάς – και δυστυχώς και σε αρκετές κομματικές ηγεσίες – να δουν τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι σ’ αυτό, αλλά τώρα θέλω να επισημάνω και μια ακόμη παράμετρο.

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται και στον... Ήλιο

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ

Το αν ένας άνθρωπος θα ζήσει λιγότερα ή περισσότερα χρόνια εξαρτάται από πολλά πράγματα. Μία μακρά ή σύντομη ζωή είναι «γραμμένη» στα γονίδια του και, παράλληλα, επηρεάζεται από διάφορους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Ο Παγκαλαβρυτινός κόβει την πίτα του

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους, για ένα 2015 γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Οικογενειακή Ευτυχία και Επαγγελματική Δημιουργία σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους, σας προσκαλεί στη κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΄΄ΑΣΤΗΡ΄΄ (Αράτου και Αγίου Ανδρέου) στην Πάτρα την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 ώρα 7.00 μ.μ.

Ακυρες οι μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Προκειμένου να μεταβιβασθεί ένα ακίνητο, θα πρέπει να έχουν πληρωθεί από τους υπόχρεους όλοι οι φόροι ακινήτων της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.