Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ιστορική λειτουργία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σμύρνη

ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ

Την σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτοί πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες, υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας σήμερα στην πρώτη, μετά από σχεδόν ένα αιώνα, πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στην Σμύρνη με την ευκαιρία της μνήμης του πρώτου Επισκόπου της, Αγίου Βουκόλου.

Έβρος: Ένα στα δύο σπίτια έχει πλημμυρίσει στις πληγείσες περιοχές - Δραματικές ώρες για τους κατοίκους

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Εκτάκτως στον Έβρο και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος - Παρασύρθηκε αγροτικό αυτοκίνητο, από θαύμα γλίτωσαν οι δύο επινβαίνοντες - Ήχησαν καμπάνες στα Λαγυνά - Τα νούμερα που έφεραν την καταστροφή.

Πρώην κάτοικος της Β. Κορέας: Η χώρα είναι μια απέραντη φυλακή -Τρώγαμε ποντίκια για να ζήσουμε [εικόνες]

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Την φρίκη που βίωσε στα στρατόπεδα εργασίας της Βόρειας Κορέας περιγράφει μία γυναίκα που καταδικάστηκε να ζήσει εκεί για ένα χρόνο.

ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη η εκλογή των μελών της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του σώματος, όπως προβλέπει το άρθρο 164 του Ν. 3852/2010.

Εικόνες καταστροφής στον Εβρο: Εσπασαν αναχώματα - Εκκενώνονται χωριά

«ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Στην έδρα του δήμου Σουφλίου μεταφέρονται, αυτή την ώρα, με λεωφορεία, κάτοικοι των Λαγυνών, που εκκενώθηκε, καθώς έσπασαν τα αναχώματα στην κοίτη του ποταμού Έβρου και τα νερά, με μεγάλη ορμή, μπήκαν στον οικισμό και άρχισαν να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Με 235 ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Έσπασε το ρεκόρ του κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη | Το απόγευμα η εκλογή των επτά αντιπροέδρων του κοινοβουλίου

Λίγο μετά τις 12 μ. ολοκληρώθηκε η μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταλαμβάνει το αξίωμα.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ SIEMENS

Επιβεβαίωσε η αστυνομία την αυτοκτονία στο Μόναχο, του Heinz-Joachim Neubürger, πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 06/ 2015, 06/02/2015) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Η επανάσταση του μάρκετινγκ

Αυτά που ξέραμε μέχρι χθες για την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαρκών ανατρέπονται. Πρέπει να ξεφύγουμε από το παρελθόν για να πορευθούμε στο μέλλον.




του Μάρκου Φραγκουλόπουλου* 

Ανταρκτική: “διάφανη” ζωή με αντιψυκτικό αίμα 750 μέτρα κάτω από τον πάγο

Γεωτρήσεις βάθους 740 μέτρων στην Τράπεζα Πάγου Ρος στην Ανταρκτική, τον μεγαλύτερο συμπαγή όγκο επιπλέοντος πάγου στον κόσμο, έφερε στο φως μια ακμάζουσα αποικία ζωής που αποτελείται από διάφανα ψάρια, καρκινοειδή και μέδουσες που κατοικούν σε σκοτεινά και παγωμένα νερά, χιλιόμετρα μακριά από τον ανοιχτό ωκεανό.

Τα φίδια είναι αρχαιότερα ζώα από αυτό που νομίζαμε

Τα ερπετά εμφανίστηκαν στον πλανήτη 70 εκατ. χρόνια νωρίτερα από αυτό που πιστεύαμε έδειξαν οι αναλύσεις απολιθωμάτων φιδιών ηλικίας 140 έως 167 εκατ. ετών, που ανακαλύφθηκαν στην Αγγλία, στην Πορτογαλία και στις ΗΠΑ.

Μεγάλη εθνική υποχώρηση προ των πυλών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Περισσότερο από ορατός προβάλλει ο κίνδυνος να υποστούμε μια μεγάλη εθνική υποχώρηση όσον αφορά στον διεθνή διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση 20 θαλασσίων οικοπέδων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο νέος αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός θα επανεξεταστεί «στη βάση του εθνικού συμφέροντος και του μέγιστου αποτελέσματος για τη χώρα μας».

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.Τα πρώτα άστρα έλαμψαν 560 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία του σύμπαντος

Τα πρώτα άστρα εμφανίστηκαν στο σύμπαν περίπου 560 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία του με τη «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ), 140 εκατ. χρόνια αργότερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Ερχεται κύμα κακοκαιρίας

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΟΓΩ ΜΠΟΦΟΡ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρούμε βροχές και καταιγίδες έρχεται σήμερα από τα βορειοδυτικά, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια.

Νύχτα αγωνίας σε Σουφλί και Λαγυνά

Προσπάθειες προκειμένου να αποτραπούν πλημμύρες
Σε δυο περιοχές, κεντρικά του ποταμού Έβρου, στο Σουφλί και τα Λαγυνά, επικεντρώνονται πλέον όλες οι προσπάθειες των τοπικών αρχών και των τεχνικών συνεργείων της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν παρουσιαστεί κατά τις απογευματινές ώρες.

Προλάβετε τα ατυχήματα στο σπίτι!

Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και περισσότερα από τα μισά σε παιδιά κάτω των πέντε ετών. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι γονείς να δώσουν μεγάλη έμφαση στην πρόληψη!