Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εικόνες από όλο τον κόσμο



9/2/15: Βενετσιάνικο καρναβάλι για πάντα: Φανταχτερά χρώματα, μοναδικό στυλ & ατελείωτη φαντασία! Φωτό: St. Rellandini/Reuters

Επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου

Τούς εγκατέλειψε ο διακινητής

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό επτά μεταναστών από νησίδα στον ποταμό Έβρο.

Φάιμαν: Πρέπει να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις

Ο σκοπός είναι ένας και μόνος, να παραμείνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις, τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Ολοταχώς για ένα ψηφιακό και ολογραμμικό μέλλον

Περίπου πριν από 30 χρόνια άρχισε η τακτική χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος στην πορεία συνέβαλε στο μετασχηματισμό της κοινωνίας και του τρόπου ζωής μας.

Του ΚΩΣΤΑ ΣΙΑΜΕΛΗ
R2unit@hotmail.com

Eπιμένει ο Λαπαβίτσας είτε για δημοψήφισμα είτε για εκλογές

Την άποψη ότι εάν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούσουν σε αδιαλλαξία εκ μέρους τους, τότε θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για το τι πρέπει να γίνει από εκεί και πέρα, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο

Έρευνα που έγινε σε σχολείο της Louisiana και δημοσιεύτηκε στο Journal of Adolescent Health έδειξε ότι το 19% των μαθητών που δεν έτρωγαν πρωινό είχαν σημαντικών έλλειψη μετάλλων και βιταμινών από τον οργανισμό τους.

Οι 12 αλλαγές στη φορολογία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χρέη

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εξειδίκευση των προτάσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, περιμένουν οι φορολογούμενοι αλλά και η αγορά. Ομοίως, αναμένονται διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Από Φεβρουάριο σε Φεβρουάριο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πριν από λίγες μέρες, η βελγική οικονομική εφημερίδα Les Echo, δημοσίευσε άρθρο του πρώην υπουργού των Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα νεκροθάφτης της γερμανικής λιτότητας».

Πυκνή χιονόπτωση στην Θεσσαλονίκη τώρα. Δείτε το βίντεο

Δριμύ ψύχος σε όλη τη χώρα: Πού χιονίζει σήμερα

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα


Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - Πολικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα - Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αυτή την εβδομάδα.

Μετεωρολογική «βόμβα» θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα

ΧΙΟΝΙΑ, ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ

Κακοκαιρία σε όλη τη χωρά με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας αναμένονται γαι την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νοτιάς χωράς.

Το σχέδιο για εργασιακά, ασφαλιστικό, ανεργία

Οι εξαγγελίες και οι προτεραιότητες των αρμόδιων υπουργών. Πώς μέσω της μετάθεσης προεκλογικών δεσμεύσεων, επιδιώκει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις ενστάσεις των δανειστών. Η λύση για την εξίσωση του ασφαλιστικού και το σχέδιο για την ανεργία.

Φορολογικό, μισθοί, συντάξεις – Όλες οι αλλαγές, αν ανάψει το πράσινο φως από το eurogroup

- Τι σημαίνει η θέσπιση φόρου μεγάλης περιουσίας και ποια τα κέρδη από αφορολόγητο και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- Πως θα αυξηθούν σταδιακά οι κατώτατοι μισθοί και ποια τα κέρδη από κλαδικές συμβάσεις και τριετίες
- Κερδισμένοι οι συνταξιούχοι με σύνταξη ως 700 ευρώ, τι θα γίνει με τις άλλες συντάξεις